Головна Новини Суспільство події Українці все одно хочуть в ЄС і НАТО: результати свіжого опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці все одно хочуть в ЄС і НАТО: результати свіжого опитування

Домінуючим зовнішньополітичним вектором в Україні є європейська і євроатлантична інтеграція

19 серпня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Курс на членство в Європейському Союзі і НАТО — як і раніше залишається домінуючим вектором більшості українців. Як інформує видання "Коментарі", про це говорять підсумки опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Українці все одно хочуть в ЄС і НАТО: результати свіжого опитування

Прапори НАТО и України. Фото: УНІАН

Соціологи твердо запевняють, що більше, ніж половина наших співвітчизників впевнена в тому, що майбутнє України в ЄС і НАТО і саме цим курсом потрібно рухатися вже зараз. При цьому вступ України до Європейського Союзу підтримує значно більше респондентів, ніж приєднання нашої країни до Північноатлантичного Альянсу. Якщо ж говорити про цифри, то за вступ в ЄС виступають 64% опитаних, в НАТО — 54%.

Соціологічне дослідження показало, що переважна більшість тих, хто за вступ України в ЄС і НАТО — серед молоді. Люди у віці від 16 до 24 року впевнено відповідали, що вони б хотіли бачити Україну в Європі та серед країн НАТО. Так серед молодих людей 66% за вступ в НАТО і 75% за вступ до Євросоюзу.

Тема приєднання до ЄС хоча і має географічні відмінності, але не так критично "розділяє" людей, як питання вступу в НАТО. Соціологи також зазначили цікавий момент — серед респондентів великий запит на рівновіддаленість від Заходу і Росії — таку відповідь обрали 35%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський продовжує утримувати лідерство в президентському рейтингу. На сьогоднішній день він випереджає своїх опонентів більше, ніж на 10%. Якби вибори відбулися найближчої неділі, що Зеленський отримав би перемогу в 17 регіонах, але в першому турі все одно б не переміг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини