Головна Новини Суспільство події Українці виграли перший чемпіонат світу з CS2
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці виграли перший чемпіонат світу з CS2

Українська кіберспортивна команда Natus Vincere (NAVI) стала першим чемпіоном Counter-Strike 2

1 квітня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Українська кіберспортивна команда Natus Vincere (NaVi) здобула титул чемпіонів світу з Counter-Strike 2. Турнір Major пройшов у столиці Данії, Копенгагені. У фінальній боротьбі за звання чемпіонів команда NaVi зустрілася з американською командою FaZe Clan. Бій розгорнувся на трьох картах із розмінуванням бомби: Ancient, Mirage та Inferno, де українська команда виявила свою чудову тактику та командну роботу.

Українці виграли перший чемпіонат світу з CS2

Українська NaVi взяла Major і стала першим чемпіоном світу з CS2

Перша зустріч на карті Ancient завершилася з рахунком 13:9 на користь NaVi, демонструючи їхню впевненість та стратегічну перевагу. Незважаючи на впевнену перемогу FaZe Clan на другій карті Mirage з рахунком 13:2, NaVi відновили своє домінування на третій карті Inferno, завершивши матч з рахунком 13:3 та підтвердивши свій статус чемпіонів.

Призовий фонд турніру становив $1 250 000, з яких NaVi удостоїлися $500 000, зміцнивши своє фінансове та спортивне становище на світовій арені. Команда FaZe Clan, яка посіла почесне друге місце, отримала $170 000.

На додаток до захоплюючого змагання трансляція фіналу на каналах Maincast зібрала донати на загальну суму понад 5,6 млн грн на підтримку бійців "Азова". Natus Vincere, демонструючи свою соціальну відповідальність та благодійність, оголосили про подвоєння зібраної суми, підкреслюючи свою відданість підтримці громадських ініціатив.

Counter-Strike 2: що це?

Counter-Strike 2, останнє доповнення до знаменитої серії шутерів від першої особи, розроблене Valve Corporation, є значним кроком вперед в еволюції знаменитої франшизи. Офіційно випущена на платформі Steam 28 вересня 2023 року, ця гра швидко завоювала увагу та визнання гравців та критиків по всьому світу, ставши новим стандартом у жанрі тактичних командних шутерів.

З моменту свого випуску Counter-Strike 2 швидко стала центральною точкою інтересу у світі кіберспорту, замінивши попередню версію гри, Counter-Strike: Global Offensive, на кіберспортивних аренах. Перший Major турнір з Counter-Strike 2, який увійшов в історію як початок нової ери у кіберспортивних змаганнях, лише підкреслив значущість та популярність цієї гри серед професіоналів та любителів жанру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини