Головна Новини Суспільство події Українці ведуться на небезпечний розіграш шахраїв: як не втратити свої гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці ведуться на небезпечний розіграш шахраїв: як не втратити свої гроші

В Україні набирають популярність "листи щастя" від шахраїв

21 вересня 2020, 14:14
Поділіться публікацією:

У Мережі українці отримують листи з оповіщенням про виграш нібито від імені банку, але після потрапляють в лапи аферистів. За допомогою таких грошових пасток шахраї виманюють дані кредитних карт, пише "Сегодня".

Українці ведуться на небезпечний розіграш шахраїв: як не втратити свої гроші

Так, під виглядом банків шахраї оголошують розіграші, щоб виманити дані банківських карток і потім моментально витратити вкрадені кошти.

Як розповіла одна з потерпілих, Лариса, за такою схемою аферисти наобіцяли 17000 грн, а натомість вивудили дані кредитної картки. Жінка назвала пін-код, але поки чекала виграшу — гроші з картки "пішли".

Крім того, від імені банків аферисти проводять опитування, за участь в якому обіцяють винагороду. Засоби, за легендою зловмисників, розігрують нібито з резервів банківської асоціації. Як пояснив представник банківської установи Олександр Жильцов, банк не розігрує і не проводить ніяких вікторин. Перехід за цим посиланням не дасть ніякої фінансової допомоги або виграшу, тоді як вашими особистими даними можуть заволодіти шахраї.

Пам'ятайте, що навіть банківський працівник не має права просити у клієнта секретну інформацію: термін дії карти, номер і код на зворотному боці.

Експерт з психологічної кібербезпеки Наталія Бугайова розповіла, що про справжні акції повідомляється в ЗМІ офіційно. Крім того, можна знайти оголошення, де містяться конкретні дані й телефони. За офіційним телефоном банку можна перевірити, чи дійсно проводиться будь-яка акція.

У будь-якому випадку, беручи участь в акціях, уважно ознайомтеся з умовами.

Нагадаємо, в Україні з'явилася нова шахрайська афера. Відомо, як виманюють гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини