Головна Новини Суспільство події Українці створили петицію, в якій просять Зеленського і ОБСЄ зупинити війну на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці створили петицію, в якій просять Зеленського і ОБСЄ зупинити війну на Донбасі

Петицію про припинення війни вже підтримали понад шість тисяч людей

13 жовтня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Українці створили петицію, в якій просять Зеленського і ОБСЄ зупинити війну на Донбасі

Українці зареєстрували петицію про припинення війни, фото з відкритих джерел

Українці створили петицію, в якій просять президента України Володимира Зеленського та спеціального представника ОБСЄ по переговорах в Тристоронньої контактній групі Мікко Кіннунен зупинити війну на Донбасі.

Так, небайдужі громадяни України, глибоко стурбовані долею України і втомлені від війни на Південному Сході країни, жертвами якої вже стали 15 тисяч їх співгромадян по обидва боки лінії розмежування, в своїй петиції просять Зеленського і Кіннунен:

- Зупинити війну на Донбасі. Встановити прямі контакти між Збройними Силами України та збройними формуваннями непідконтрольних територій ( "народною міліцією"). Ввести суворі заходи відповідальності за порушення перемир'я.

- Організувати прямий діалог і переговори представників України з представниками непідконтрольних територій Донбасу на всіх можливих рівнях.

- Скасувати цивільні та військові адміністрації в Донецькій і Луганській областях, що позбавляють українців можливості повноцінно брати участь у виборах і реалізовувати права, гарантовані нам Конституцією України.

- Вжити всіх необхідних заходів для якнайшвидшого зняття економічної блокади, яка має негативні наслідки для всієї України.

- Надати непідконтрольним територіям Донбасу закріплений в Конституції особливий статус / автономію відповідно до Мінських угод.

- Надати амністію всім учасникам конфлікту на Донбасі за аналогією з амністією, наданої учасникам Революції Гідності.

Також в зверненні зазначено, що автори просять всіх небайдужих жителів України, представників всіх націй і віросповідань підписати петицію і підтримати прагнення українського народу встановити мир в Україні, припинити кровопролиття і гуманітарну катастрофу.

На даний момент петицію підписали вже близько 6 тисяч.

Українці створили петицію, в якій просять Зеленського і ОБСЄ зупинити війну на Донбасі - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини