Головна Новини Суспільство події Українці стали платити більше за ЖКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці стали платити більше за ЖКГ

Лише за березень 2023 року вартість житлово-комунальних послуг в Україні зросла на 5%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року

18 квітня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані Державної служби статистики України.

Українці стали платити більше за ЖКГ

На скільки подорожчали житлово-комунальні послуги у 2023

Проте, як зазначають в Держстаті, суттєво ціна змінилася на утримання й ремонт оселі. Цей показник зріс — на 0,4%.

"Водопостачання своєю чергою піднялося у вартості на 1,6%, а вартість послуг на прибирання сміття виросла аж у 17%", — пишуть у Держстаті.

Послуги з управління багатоквартирними будинками здорожчали майже на — 2%, каналізація на — 1,2%, гаряча вода й опалення на — 0,2%.

Електроенергія ж залишилась у сталій ціні, а природний газ здешевшав на 0,4%.

Тривалий час, точаться дискусії і навколо питання про поетапне подорожчання тарифів на електроенергію для населення. 

Перші розмови про її подорожчання почалися після стабілізації роботи енергосистеми. Тоді, Радник прем'єр-міністра України Юрій Бойко заявив, що:

"Сьогодні тариф для побутових споживачів   нижчий від реальної ціни енергії у декілька разів, а з держбюджету, на такі дотації йдуть мільярди гривень на рік", — зазначив Бойко.

Наразі, пропозиції щодо перегляду тарифів опрацьовують. Проте, зміни у ціні електроенергії можуть настати уже наприкінці квітня. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, інфляція і ріст цін – цілком об’єктивна ситуація в період війни. Про те, що чекає українців найближчим часом і на етапі відновлення країни розповів у своєму блозі завідувач кафедри КНЕУ ім. В.Гетьмана Богдан Данилишин.

Читайте також на сайті "Коментарі", водоканал в Дніпрі закупив генератори по завищеним цінам Після гучного скандалу з заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Лозинським журналістам стала відома корупційна схема, яку реалізували чиновники у Дніпрі. І теж справа в генераторах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини