Головна Новини Суспільство події Українці працюватимуть на суспільно корисних роботах: кого залучатимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці працюватимуть на суспільно корисних роботах: кого залучатимуть

Кабмін визначив, хто і скільки отримуватиме допомогу по безробіттю

22 червня 2022, 12:15
Поділіться публікацією:

21 червня на засіданні Кабінету міністрів прем'єр заявив, що українців, які не мають роботи будуть залучати до різних робіт. Мова йде про тих, хто офіційно зареєстрований як безробітний та протягом 30 днів не знайшли роботу.

Українці працюватимуть на суспільно корисних роботах: кого залучатимуть

Розбирання завалів, фото ДСНС

Громадян можуть залучати до ремонтних робіт, зведення захисних споруд, розбору завалів будівель після обстрілів, робіт з благоустрою чи в сільському господарстві.

Які є потреби в робочій силі на суспільно корисних роботах будуть визначати місцеві військово-цивільні адміністрації. Крім того, всім, хто стоїть на обліку в центрах зайнятості та виїхав за кордон й там знаходиться більше місяця, не платитимуть допомогу по безробіттю.

Відповідно до документу на таких працівників поширюються норми захисту праці. До корисних робіт залучаються студенти, незайняті особи, фермери тощо. З кожни працівником мають укладати строковий трудовий договір. Усім оплачується робота в розмірі мінімальних зарплат.

Відповідно до норм законодавства забороняється залучати до суспільно корисних робіт малолітніх дітей та дітей віком від чотирнадцяти до п’ятнадцяти років, жінок, які мають дітей віком до трьох років, а також вагітних жінок у разі, коли виконання таких робіт може негативно вплинути на стан їх здоров’я. Не залучатимуть також тих, хто бере участь в національному спротиві.

Як писав портал "Коментарі", яка ситуація з безробіттям в Україні. Станом на кінець травня, через три місяці повномасштабної війни з рф, в країні нараховується 307 619 безробітних, на 20,2% менше, ніж в 2021 році. Якщо порівняти кількість безробітних в січні 2022 та в травні, то їх кількість зросла, за офіційними даними, на 4,3%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 червня 2022, 11:35

Набагато більш ефективно - почати навчання та перекваліфікацію робочих спеціальностей, які знадобляться після війни. Бо наша корупція, з баченням часів будівництва Беломор-каналу, або використає там, де один трактор замінить 200 осіб, або взагалі примусить траву фарбувати.


Новини