Головна Новини Суспільство події Українці платитимуть за світло по-новому: в уряді розповіли про новації
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці платитимуть за світло по-новому: в уряді розповіли про новації

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що до кінця місяця буде ухвалене рішення про ріст тарифу на електроенергію. При цьому він заявив, що, ймовірно, українці платитимуть за світло по-новому

24 травня 2024, 20:05 comments3854
Поділіться публікацією:

Протягом наступного тижня буде ухвалене рішення про підвищення тарифу на електроенергію, заявив міністр енергетики Герман Галущенко. Виступаючи у Верховній Раді, він заявив, що наразі експерти проводять остаточні розрахунки. Рішення із приводу введення нового тарифу приймуть до кінця травня.

Українці платитимуть за світло по-новому: в уряді розповіли про новації

Герман Галущенко

При цьому як повідомив Галущенко, в уряді хочуть прив’язати тариф на електроенергію до обсягів її використання. Тобто, за його словами, розглядається диференційований підхід у цьому питанні.

"Я не думаю, що буде просто один тариф змінено на інший. Буде диференціація в залежності від обсягу споживання електроенергії",
– підкреслив міністр енергетики і додав, що уряд вимушений піднімати тариф на електропостачання, оскільки діючий тариф не покриває навіть собівартості виробництва. 

Окрім того, Галущенко підкреслив, що після ударів терористичної Росії, починаючи з 22 березня, Україна зараз втратила більше 8 гігават генеруючих потужностей в системі. За його словами, мова йде про величезний обсяг. При цьому міністр додав, що саме із цим фактором пов’язані планові відключення електроенергії, які відбуваються на території всієї країни.

Разом з тим, міністр не зміг відповісти на питання, як довго триватимуть ці відключення. За його словами, у цьому питанні все буде залежати від швидкості відновлення потужностей, які були втрачені через дії ворога.

Окрім того, Галущенко додав, що російські терористи і далі планують атакувати енергосистему України.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, скільки може коштувати електроенергія в Україні після рішення уряду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини