Головна Новини Суспільство події Українці не готові прийняти заборону шиферу в Україні, – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці не готові прийняти заборону шиферу в Україні, – опитування

79% опитаних українців не підтримують чи не визначились із питанням заборони шиферу в Україні

10 грудня 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

Майже 80% опитаних українців, які проживають у сільській місцевості, не підтримують чи не визначилися із питанням заборони шиферу в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчить соцопитування, яке провела компанія "Pollster", пише сайт "Обозреватель".

Українці не готові прийняти заборону шиферу в Україні, – опитування

Шифер. Фото: mojdominfo

У селах у більшості сіл саме шифер використовується як покрівельний матеріал. Соціологи, провівши опитування серед мешканців сільської місцевості, спробували з'ясувати, чи готові на сьогоднішній день люди переглянути свої погляди та відмовитися від шиферу, віддавши перевагу іншим покрівельним матеріалам.

У результаті з'ясувалося, що 46% опитаних респондентів проти ідеї заборони шиферу. 33% респондентів не готові однозначно відповісти на це питання. Лише 22% – висловилися за пропозицію про заборону. Подібні дані отримані щодо сприйняття небезпеки шиферу для здоров'я. 49% українців вважають, що шифер ніяк не загрожує організму людини, 27% вважає, що шифер може загрожувати здоров'ю, у 24% виникли проблеми з відповіддю на це питання.

Також за підсумками соцопитування з'ясувалося, що у своїх господарствах 9 із 10 опитаних (89%) використовують шифер. А 67% заявили, що, крім шиферу, вони не розглядають жодного іншого матеріалу, коли йдеться про перекриття даху. Серед першочергових причин, чому українці, які мешкають у селі, обирають саме шифер, є ціна, довговічність та міцність. На цьому тлі лише 17% відповіло, що для них при виборі матеріалу важливою є його екологічність.

На сьогоднішній день, за інформацією аналітиків, майже 60% покрівельного фонду в країні покрито шифером. Загалом більш ніж за 100 років на дахах встановлено понад 1 млрд. кв. метрів шиферу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — екологія та фільми для дорослих: PornHub вирішив захистити природу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини