Українці назвали основну мету війни Росії проти України

Більшість українців вважає, що остаточна мета Росії щодо України полягає у знищенні українців та української нації.

Геноцид, знищення української нації та перетворення українців на росіян є основними та остаточними причинами війни Росії проти України, вважають українці. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке було проведено у травні 2024 року.

Згідно з результатами опитування КМІС, 34% українців заявили, що остаточна мета Росії полягає у геноциді та фізичному знищенні більшість українців. 26% опитаних відповіли, що Росія прагне знищити українську націю та національну свідомість і провести примусову асиміляцію українців та їх перетворення на росіян.

"Більшість українців – 60% – вважають, що Росія прагне знищити українську націю (34%) або навіть здійснити фізичний геноцид більшості населення (26%)", - повідомили КМІС.

12% респондентів назвала основними планами Росії змінити владу в Україні та зробити з неї маріонеткову державу, яка буде підконтрольна Кремлю. 7% українців обрали варіант, що Росія виступає за збереження окупованих територій та не буде виставляти претензії на решту українських територій, а ще 6% заявили, що Росія прагне приєднати всю територію України.

Яка основна мета Росії щодо України. Опитування КМІС

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування, які показали думки українців, чи потрібно Україні стати членом Європейського Союзу.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українських біженців планує повернутись в Україну після закінчення війни. Виявилось, що лише третина українців готова залишити інші країни та приїхати додому.