Головна Новини Суспільство події Українці можуть докупити страховий стаж для отримання пенсії. Що потрібно зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці можуть докупити страховий стаж для отримання пенсії. Що потрібно зробити

Уряд дозволив українця докупити необхідний страховий стаж для виходу на пенсію чи для того, щоб отримати вищу пенсію. Послугою можуть скористатися навіть ті українці, які працюють за кордоном, але хочуть отримувати пенсію в рідній країні

9 травня 2024, 20:39
Поділіться публікацією:

Як повідомляє прес-служба уряду, в Україні можна докупити собі страховий стаж, щоб в майбутньому отримувати пенсію чи навіть збільшити її розмір.

Українці можуть докупити страховий стаж для отримання пенсії. Що потрібно зробити

Гроші

Так, за повідомленням Кабміну купити стаж можуть особи старші 16 років, які, наприклад, працюють за кордоном, але планують отримувати пенсію в Україні. Окрім того, докупити страховий стаж дозволили людям передпенсійного віку, яким не вистачає стажу для того, щоб отримувати пенсію. Також скористатися послугою можуть і українці, з низьким рівнем офіційного доходу, які хочуть у майбутньому мати вищу пенсію.

При цьому в уряді підкреслили, що можна вносити гроші і за себе, і за іншу людину, якщо вона вже не є пенсіонером.

В прес- службі Кабміну підкреслили, що для того, аби особі, яка не працює, був зарахований повний місяць страхового стажу, за неї треба сплатити щонайменше мінімальний страховий внесок.

Розрахувати страховий внесок просто. Для цього є формула: треба помножити мінімальну заробітну плату на 22%. При цьому відомо, що 1 квітня 2024 року мінімальний страховий внесок складає 1760 грн.

В Кабміні підкреслили, що суми сплачених страхових внесків зараховуються за місяць, у якому кошти надійшли на рахунок Пенсійного фонду України.

Отже, для того, щоб докупити собі страховий стаж, необхідно пройти процедуру, яку детально описує уряд. Але їй передує укладання договору із Пенсійним фондом, це можна зробити і в онлайн-режимі.

Після цього треба зайти у свій особистий кабінет Пенсійного фонду з використанням кваліфікованого електронного підпису, Дія.підпису або системи GOV.ID.

Там треба обрати розділ "Комунікація з ПФУ" і вибрати пункт  "Договір на добровільну участь";

Після цього необхідно внести персональні дані (свої або особи, за яку будуть здійснюватися платежі).

Далі потрібно надати згоду на обробку персональних даних і підтвердити ці дані.

Після цього необхідно підписати договір за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), натиснувши кнопку "Підписати й сплатити".

Все, після цього можна сплачувати внески.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, хто в Україні може достроково вийти на пенсію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

10 травня 2024, 20:34

А в чем смысл этой схемы? Может лучше просто откладывать средства и на них жить , выйдя на пенсию? Или я чего-то не понимаю?


Новини