Головна Новини Суспільство події Українці і росіяни – один народ: з Путіним не згодні 70% громадян України
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці і росіяни – один народ: з Путіним не згодні 70% громадян України

З тезами Путіна про українців і росіян погодилися трохи більше 10% громадян України

11 серпня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

Лише 12,5% наших співвітчизників згодні з думкою президента Росії Володимира Путіна про те, що українці, білоруси і росіяни — це один народ і ніяких передумов, щоб розділяти людей не було. На думку Путіна, відбувся поділ внаслідок радянської національної політики, коли свідомо людей ділили, щоб створити республіки. Правда є і 70% опитаних українців, які не підтримують таку позицію російського президента. 17% утрималися від відповіді. Як інформує видання "Коментарі", про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

Українці і росіяни – один народ: з Путіним не згодні 70% громадян України

Володимир Путін. Фото: Известия

Нагадаємо, що Путін запустив тезу про один народ у своїй так званій історичній статті про "єдність росіян і українців". Після того, як виник резонанс більшість жителів України висловили свою незгоду з такою позицією. Зокрема, не згодні з цією тезою 52% респондентів на сході України. На півдні незгодних 59%. У центральному регіоні таких ще більше — 74%. Ну, а в західній частині України майже одноголосно всі проти думки Путіна, а саме 90%.

Частка тих, хто згоден з тезою Путіна дещо вища серед представників груп людей у віці, тобто, серед тих, кому 60 і більше років. Але незгода з ним істотно переважає у всіх інших групах. Також частка тих, хто згоден з позицією Путіна вище серед етнічних росіян, які є громадянами України, в порівнянні з етнічними українцями. Однак і серед етнічних росіян переважає думка незгоди з ним. Також в цій скандальній статті Путін акцентував увагу на тому, що основна частина сьогоднішньої України виникла внаслідок того, що роздавалися історичні російські землі в результаті чого Росія фактично була пограбована. З таким підходом згодні лише 7% громадян України, не згодні 76%.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" думку Андрія Ілларіонова про те, що російський президент хотів би, щоб в Україні знову почався Майдан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

11 серпня 2021, 13:18

Безусловно, мы один народ: языки родственные, земля одна, переженились русские и украинцы...Разделяют только политики и упоротые бэндэры.


Новини