Головна Новини Суспільство події Українці дали оцінку пакту Молотова-Ріббентропа в розв'язанні Другої світової
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці дали оцінку пакту Молотова-Ріббентропа в розв'язанні Другої світової

Більшість українців вважає, що СРСР не зміг би перемогти у війні без допомоги західних союзників

7 травня 2021, 11:47
Поділіться публікацією:

Згідно з результатами дослідження фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова майже половина українців (48%) вважає, що Друга світова війна була розв'язана внаслідок змови Йосифа Сталіна та Адольфа Гітлера про поділ сфер впливу у Європі і укладення пакту "Молотова-Ріббентропа", пише видання "РБК-Україна".

Українці дали оцінку пакту Молотова-Ріббентропа в розв'язанні Другої світової

Українці дали оцінку пакту Молотова-Ріббентропа в розв'язанні Другої світової - фото з відкритих джерел

Опитування також показало, що серед опитаних українців 29% не погодилися з таким твердженням, а ще 23% не можуть визначитися з відповіддю.

Українці дали оцінку пакту Молотова-Ріббентропа в розв'язанні Другої світової - фото 2

Дослідження також продемонструвало, що 46% респондентів згодні з тим твердженням, що СРСР не вдалося б перемогти у війні проти нацистської Німеччини, не вдаючись до допомоги союзників із Заходу. 35% українців не погодилися з цим визначенням, ще 19% — не визначилися.

Українці дали оцінку пакту Молотова-Ріббентропа в розв'язанні Другої світової - фото 3

Повідомляється, що опитування було проведено із 22 по 29 квітня. У ньому взяв участь 2021 респондент у віці від 18 років.

Раніше портал "Коментарі" писав, що анексія Криму російським урядом триває вже восьмий рік. Україна продовжує дипломатичну боротьбу за повернення територій, сподіваючись на успіх. Однак окупацію півострова підтримує не тільки влада РФ, але й більшість звичайних громадян, що підтверджується соціологічними даними.

Нещодавнє опитування російських дослідників із "Левада-Центру" демонструє, що наявність Криму в складі РФ підтримує 86% росіян.

Повідомляється, що протягом останніх семи років цей показник практично не змінювався, а коливався буквально на кілька відсотків. Наприклад, безпосередньо у 2014 році він становив 88%. Категорично проти анексії півострова виступають лише 9% із опитаних громадян Росії (у 2014-му — 7%).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини