Головна Новини Суспільство події Українці зможуть економити 1000 гривень на комуналці: названий спосіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зможуть економити 1000 гривень на комуналці: названий спосіб

Зараз багато українців переплачують вдвічі

2 лютого 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Жителі України зможуть економить до 1000 гривень на оплату комунальних послуг, адже багато громадян фактично переплачують вдвічі. Причиною цього є різниця між державною нормою і фактичним споживанням, а також відсутність встановлених лічильників. Про це розповів глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко, передає видання "UBR".

Українці зможуть економити 1000 гривень на комуналці: названий спосіб

Лічильник. Фото: Google

Середньостатистична українська сім'я споживає від 3 до 4 кубометрів в середньому, коли нормою споживання є 6 кубометрів.

При установці лічильників українці зможуть економити на оплаті комунальних послуг в майбутньому, тобто це вкладення на перспективу.

Сама установка лічильника обійдеться людям в суму від 6 до 9 тисяч гривень, все буде залежати від виробника.

За словами Попенка, якщо брати сьогоднішню вартість газу з транспортуванням, яка складає понад 9 гривень, то три куби газу будуть коштувати близько 30 гривень, проте будинок без лічильника буде платити 60 гривень. При наявності лічильника економія складе близько 360 гривень на рік.

Таким чином, установка лічильника окупиться приблизно за 10-12 років. Водночас окупність лічильника в будинку з газовою колонкою складе всього 4-5 років.

Попенко зазначив, що якщо розглядати приклад будинку площею до 100 квадратних метрів, то окупність лічильника в ньому складе всього 1-2 роки. У морозну пору такий будинок зможе економити приблизно 1200 гривень на місяць.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні різко подорожчають деякі продукти.

Також читайте про подорожчання житла в Україні у 2021 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрий

7 березня 2021, 21:36

О чём статья? От 3 до 4 кубометров в среднем чего? О счётчиках чего идёт речь? Электричества, судя по тегам? Или все же газа? Автор заметки Искусственный интелект?


Новини