Головна Новини Суспільство події Україна запустила першого в світі ШІ-консультанта для взаємодії зі ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна запустила першого в світі ШІ-консультанта для взаємодії зі ЗМІ

Коментарі Вікторії Ші зʼявлятимуться на офіційних ресурсах МЗС України

27 травня 2024, 11:55
Поділіться публікацією:








Міністерство закордонних справ України презентували першу у світі віртуальну консультантку, створену на основі штучного інтелекту. Її звуть Вікторія Ші, і вона покликана оперативно та неупереджено інформувати громадян України про консульські питання.

Україна запустила першого в світі ШІ-консультанта для взаємодії зі ЗМІ

Україна використовує штучний інтелект для консульських послуг

Цей проєкт, втілений спільно з громадськими організаціями "The Game Changers" та "Nazovni Tech". Вікторія Ші, цифрова представниця МЗС, була створена на основі української співачки та інфлюенсерки Розалі Номбре, яка погодилася на участь у цьому проєкті. Ім'я Вікторії символізує перемогу, що є головною метою українців, а її прізвище Ші означає штучний інтелект, який її створив.

"Моє імʼя символізує нашу головну мету — перемогу України, а прізвище — штучний інтелект, який мене створив. Моя робота полягатиме в донесенні до громадськості оперативної та перевіреної інформації консульського департаменту МЗС України", — заявила представниця МЗС з консульських питань Вікторія Ші у своєму вітальному відеозверненні.

Основні обов'язки Ші включають інформування громадськості, донесення перевіреної інформації до ЗМІ, коментування роботи консулів, захист прав громадян України за кордоном, та реагування на надзвичайні ситуації. Коментарі Вікторії з'являтимуться на вебсайті МЗС, у соціальних мережах та інших офіційних ресурсах.

"Використання згенерованої штучним інтелектом цифрової особи для консульського коментування — це насамперед економія часу та ресурсів МЗС. Реальні дипломати зможуть бути більш ефективними та фокусуватися на інших завданнях з надання допомоги громадянам", — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Для захисту від цифрових підробок, кожне відео з Вікторією Ші супроводжується QR-кодом, який веде на текстову версію коментаря на офіційному сайті МЗС. Це забезпечує додатковий рівень захисту та автентичності інформації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини