Головна Новини Суспільство події Україна вимагає від Іспанії негайної реакції за підручниками з «російським» Кримом
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вимагає від Іспанії негайної реакції за підручниками з «російським» Кримом

Посольство України вимагає від Іспанії відкликати підручники з "російським" Кримом

26 листопада 2021, 10:57
Поділіться публікацією:

Посольство України в Іспанії вимагає від міністра освіти країни з відкликати тираж підручників, де анексований Крим позначений як частина російської території. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє "Європейська правда".

Україна вимагає від Іспанії негайної реакції за підручниками з «російським» Кримом

Крим. Фото: фейсбук Богдан Довгань

Справа в тому, що в підручнику "Соціальні науки" для 6-го класу середньої школи видавництва "Edelvives" на карті світу до території Росії зараховано український Крим.

Посол України в Іспанії Сергій Погорельцев у своєму зверненні до міністра освіти озвучив прохання про те, щоб реакція була негайною та невідкладною, і підручники з кричущою помилкою не потрапили до рук іспанських школярів.

Посол також наголосив на тому, що позиція України полягає в тому, що Крим сьогодні – це окупована Росією українська територія. Тому надалі міністерству освіти Іспанії не варто припускатися подібних помилок і давати дозвіл на друк таких підручників.

Також у посольстві України звернулися до всіх українців із закликом гостро реагувати на всі випадки, коли є такі порушення. Важливо не лише оприлюднювати в соцмережах, а й звертатися до державних органів тих країн, де відбулися відповідні порушення. Дипломати впевнені, що колективні звернення є ефективними. Головне не витрачати час і якщо є подібні порушення, то реагувати потрібно оперативно.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Болгарії вважають, що санкції не допомогли, вони виявилися неефективними, тому Крим сьогодні – російський. Про це почали говорити після публічних заяв президента Болгарії про російську символіку в Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини