Головна Новини Суспільство події Україна віддала Росії митрополита УПЦ МП: просив особисто Кирило
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна віддала Росії митрополита УПЦ МП: просив особисто Кирило

Включення до списку на обмін митрополита УПЦ МП було частиною домовленостей у рамках великого обміну полоненими, який відбувся вчора

26 червня 2024, 16:27
Поділіться публікацією:

В рамках вчорашнього обміну полоненими Україна передала російській стороні митрополита УПЦ МП Йонатана, засудженого за виправдання російської агресії. Як передає портал "Коментарі", про це пише "BBC" з посиланням на офіційного представника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова.

Україна віддала Росії митрополита УПЦ МП: просив особисто Кирило

Україна віддала РФ одного із священиків УПЦ МП. Фото: з відкритих джерел

Представник Генштабу ЗСУ зазначив, що Іонофан ще 10 квітня погодився піти на обмін.

Про звільнення Іонофану повідомляла також Російська православна церква. За її даними, цю людину було звільнено 22 червня "за клопотанням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила в результаті проведених переговорів".

У ще одному повідомленні РПЦ також сказано, що Кирило зустрівся з Йонатаном та нагородив його церковним орденом Сергія Радонезького І ступеня. Хоча про саму одрену в РПЦ повідомили ще наприкінці січня 2024 року, це був подарунок Йонатану на день народження.

На відео Кирило каже Йонатану: "Ви живі, здорові, очі такі самі як 20 років тому. Але відразу видно, що перебування в полоні, не лише духовному, а й фізичному, свій відбиток накладає".

Зазначимо, у серпні минулого року міський суд Вінниці визнав митрополита Тульчинського та Брацлавського Йонатана (єпархія УПЦ МП) винним у публічному виправданні російської агресії та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією СБУ, клірик поширював серед віруючих пропагандистські листівки із закликами до захоплення влади та зміни державного кордону України. Також СБУ стверджує, що Йонафан на одному із сайтів РПЦ "розміщував публікації на підтримку російських окупантів та їхніх військових злочинів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ більше немає президента: що патріарх РПЦ Кирило побажав Путіну після "інавгурації".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини