Головна Новини Суспільство події Україна та Росія завершили другий раунд переговорів: про що домовилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Росія завершили другий раунд переговорів: про що домовилися

Завершився другий раунд українсько-російських переговорів. Глава Офісу президента Михайло Подоляк підбив їх підсумки

3 березня 2022, 20:15
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 3 березня, відбувся другий раунд переговорів між Україною та Російською Федерацією. Сторони обговорювали питання припинення вогню, перемир'я та гуманітарні коридори. Чим завершилася зустріч розповів голова Офісу президента Михайло Подоляк, передає "Оперативний ЗСУ".

Україна та Росія завершили другий раунд переговорів: про що домовилися

Україна та Росія завершили другий раунд переговорів (фото з відкритих джерел)

За його словами, переговори практично пройшли безрезультатно. Україні та Росії не вдалося досягти результатів, на які вони розраховували. Сторони знайшли компроміс у гуманітарних аспектах, зокрема у можливому тимчасовому припиненні вогню для організації гуманітарних коридорів.

Подоляк зазначив, що багато українських міст залишаються в оточенні окупантів, тому виникають труднощі з доставленням продуктів та медикаментів населенню.

Найближчим часом Україна та Росія створять канали зв'язку та взаємодій гуманітарними коридорами, щоб налагодити постачання товарів першої необхідності.

Також глава Офісу президента зазначив, що найближчим часом сторони зберуться на третій раунд переговорів, де детальніше обговорюватимуть всі аспекти питань.

До речі, перші переговори відбулися 28 лютого на білорусько-українському кордоні, під час якого РФ вимагала визнати "ДНР" та "ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей, а також демілітаризацію України та закріплення нейтрального статусу країни.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що через повномасштабне вторгнення Російської Федерації на українські території, зруйновано багато міст і є жертви серед місцевого населення. Президент України Володимир Зеленський неодноразово говорив, що готовий до мирного врегулювання конфлікту з РФ і звернувся до Путіна, щоб сісти за стіл переговорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини