Головна Новини Суспільство події Україна та ЄС: нові кроки до інтеграції енергетичних ринків
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та ЄС: нові кроки до інтеграції енергетичних ринків

Міністерство енергетики обговорило розвиток відновлюваних газів та реформи ринку газу на зустрічі з Європейською Комісією

сьогодні, 16:58
Поділіться публікацією:

Відзначаючи важливі кроки у напрямку інтеграції енергетичних ринків, Міністерство енергетики України та представники Європейської Комісії провели продуктивну зустріч 23 жовтня, на якій обговорили реалізацію Дорожньої карти з інтеграції ринків електроенергії. У рамках діалогу було схвалено план розвитку відновлюваних газів та намічено подальші заходи для реформування газового ринку.

Україна та ЄС: нові кроки до інтеграції енергетичних ринків

Заступник міністра енергетики України Роман Андарак підкреслив, що зростання кількості зустрічей свідчить про зміцнення інтеграційних відносин між Україною та ЄС. "Ми очікуємо, що спільний моніторинг сприятиме успішному об’єднанню ринків", — зазначив він, наголошуючи на важливих досягненнях України у реформуванні електроенергетики, зокрема імплементації REMIT та приєднанні НЕК "Укренерго" до європейського ITC-механізму.

Заступник генерального директора генерального директорату з енергетики Єврокомісії Мехтільд Версдорфер відзначила, що Україні вдалося досягти значного прогресу в реалізації європейського енергетичного законодавства. Учасники зустрічі також обговорили підготовку законопроєкту про імплементацію Інтеграційного пакета у сфері електроенергії, що є необхідним для подальшого об’єднання ринків "на добу наперед".

Крім того, учасники погодили Дорожню карту виконання Меморандуму щодо стратегічного партнерства у сферах біометану, водню та інших синтетичних газів. "Україна вже має перших виробників біометану, які планують експорт до ЄС", — зауважив заступник міністра енергетики Микола Колісник, закликаючи до оперативного включення до Єдиної бази даних ЄС.

На завершення учасники зустрічі домовилися про розробку Дорожньої карти з реформування та лібералізації ринку газу, а також обговорили процедуру обрання членів наглядової ради НЕК "Укренерго". У зустрічі взяли участь представники різних українських міністерств, Директоратів Європейської Комісії, а також енергетичних компаній.

Робоча група високого рівня з питань енергетичних ринків розпочала свою діяльність 27 жовтня 2021 року, зосереджуючи зусилля на ринкових реформах для інтеграції енергетичних ринків України та ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини