Головна Новини Суспільство події Україна розпочинає переговори зі США щодо двосторонньої угоди про безпеку: чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна розпочинає переговори зі США щодо двосторонньої угоди про безпеку: чому це важливо

Гарантії з безпеки діятимуть до набуття Україною членства в НАТО

31 липня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Вже цього тижня Україна розпочне переговори зі США щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Україна розпочинає переговори зі США щодо двосторонньої угоди про безпеку: чому це важливо

Україна – США. Фото: з відкритих джерел

Глава ОП зазначив, що ця домовленість діятиме, допоки Україна не набуде повноцінного членства в НАТО, що є "найнадійнішою гарантією безпеки".

"Поки у нашій країні йде війна і ми не можемо приєднатися до НАТО, наша держава має заручитися надійними гарантіями на перехідний період", — зазначив Андрій Єрмак.

Глава ОП додав, що результатом роботи міжнародної робочої групи, яку він очолює спільно з колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом фог Расмуссеном, вже стала спільна декларація, ухвалена керівниками держав Великої сімки та України у Вільнюсі.

"До цієї декларації вже приєдналося понад десяток інших країн, і майже щотижня приєднуються нові держави", — зазначив Єрмак.

Він додав, що з учасниками Декларації Україна укладе систему двосторонніх договорів, що міститимуть конкретні гарантії безпеки.

"Зараз ми працюємо над двосторонніми угодами з кожним з цих партнерів. Зі Сполученими Штатами починаємо перемовини вже наступного тижня", — написав керівник ОП.

Єрмак пояснив, що безпекові гарантії для України являтимуть собою конкретні та довготривалі зобов’язання, що забезпечать здатність України "перемагати зараз та стримувати російську агресію у майбутньому".

"Це будуть чітко описані формати та механізми підтримки. Йдеться про оборонну та фінансову підтримку, а також про санкції й покарання агресора", — додав він.

Керівник ОП наголосив, що гарантії безпеки – це важлива передумова для відновлення та розвитку громад, регіонів та всієї України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Україна на саміті НАТО здобула максимум із можливого – у чому головний успіх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини