Головна Новини Суспільство події Україна розглядає можливість процедури екстрадиції Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна розглядає можливість процедури екстрадиції Януковича

Суд визнав законним обрання для нього запобіжного заходу

25 березня 2021, 15:25
Поділіться публікацією:

В Офісі генпрокурора України розглядається можливість початку процедури екстрадиції президента-втікача Віктора Януковича. Згідно з офіційними даними, 25 березня апеляційний суд визнав законним обрання для нього запобіжного заходу, який передбачає тримання під вартою, передає РБК-Україна.

Україна розглядає можливість процедури екстрадиції Януковича

Віктор Янукович - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що сьогодні столичний апеляційний суд не задовольнив апеляції правозахисників щодо обрання запобіжного заходу для експрезидента Віктора Януковича у вигляді тримання під вартою в межах розслідування у справі про захоплення державної влади.

Тепер Офіс генерального прокурора заявив про право почати процедуру екстрадиції президента-втікача, а також звернутися до суду для отримання дозволу на спеціальне досудове слідство.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що засідання РНБО 19 березня обіцяло бути цікавим і його рішення дійсно змогли здивувати. За рекомендацією СБУ члени Ради оголосили про введення санкцій проти безлічі посадових осіб часів президентства Януковича і самого президента-втікача.

Напередодні стало відомо, що Європейський Союз прийняв рішення продовжити низку санкцій проти колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення. Однак новий список відрізняється від попереднього — з нього виключили колишнього в.о. прем'єр-міністра, ексголову НБУ Сергія Арбузова та ексміністра освіти Дмитра Табачника.

Експерти пояснюють, що є санкції проти чиновників, які вкрали багато у своєї держави. Причому вкрали нерідко гроші міжнародних фондів, які постійно допомагають Україні. Останні надають значну фінансову підтримку, щоб Україна як держава розвивалася і реформувалася. Двоє людей, яких вивели з-під санкцій, обґрунтовано підозрювалися у тому, що вкрали багато грошей у держави. Арбузова з Табачником вивели з-під санкцій якраз тому, що Україна не змогла надати відповідних аргументів. І це вже питання до наших правоохоронних органів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини