Головна Новини Суспільство події Україна пускатиме через кордон іноземців, але є умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна пускатиме через кордон іноземців, але є умови

Стало відомо, як змінилися правила перетину кордонів Україні під час карантину

29 вересня 2020, 12:22
Поділіться публікацією:

Уряд змінив правила перетину українських кордонів з 28 вересня для громадян інших держав. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Україна пускатиме через кордон іноземців, але є умови

Так, під час карантину заборонено перетинати кордон іноземцями та особами без громадянства, якщо у них немає поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування. Поліс має бути виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території нашої країни чи договірні відносини. Й головне – покривати витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діяти на строк перебування в Україні.

Є винятки, для яких ця вимога не діє:

- іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають на території України;

- особи, яких визнано біженцями;

- особи, які потребують додаткового захисту;

- працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей;

- військовослужбовці (підрозділів) збройних сил держав – членів НАТО та держав – учасниць програми НАТО "Партнерство заради миру", які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил.

Самоізоляцію мають проходити ті, хто приїхав із країн зі значним поширенням COVID-19. Однак норма не поширюється для дітей до 12 років, прибулих в Україну задля навчання у ВНЗ, дипломатів, деяких водіїв, військових НАТО, діячів культури за запрошенням, а також у разі транзиту та надання негативного результату тесту на COVID-19.

Нагадаємо, Україна оновила карантинні зони: де обмеження будуть найсуворішими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини