Головна Новини Суспільство події Україна покращила свою позицію у рейтингу паспортів світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна покращила свою позицію у рейтингу паспортів світу

Нині власники українського паспорта можуть подорожувати без візи або візою після прибуття до 141 країни світу

11 січня 2022, 20:05
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Опубліковано результати Індексу паспортів світу. Про це повідомляється на сайті Henley & Partners.

Україна покращила свою позицію у рейтингу паспортів світу

Паспорт України Фото facebook.com/dmsu.gov.ua

Сьогодні, 11 січня, були опубліковані дані Індексу паспортів світу на I квартал від Henley & Partners. Цей рейтинг ранжує паспорти світу за кількістю безвізових напрямків.

Перше місце рейтингу ділять паспорти одразу двох країн – Сінгапуру та Японії. Громадянам цих країн відкрито кордони 192 країн світу. Наступну позицію поділяють паспорти Німеччини та Південної Кореї – 190 (безвізові напрямки). Замикають трійку лідерів Іспанія, Італія, Люксембург та Фінляндія – 189.

Паспорт громадянина України за 2021 рік додав "балів" і піднявся з 37 на 35 рядок рейтингу (після того, як було укладено змову про безвізовий доступ із французькими заморськими територіями та Оманом). Це означає, що зараз власники українського паспорта можуть подорожувати без візи або візою після прибуття до 141 країни світу.

Для довідки: згідно з даними Henley & Partners, у 2006 році в середньому громадяни могли відвідати 57 країн без попереднього отримання візи. Сьогодні це число зросло до 107.

Україна покращила свою позицію у рейтингу паспортів світу - фото 2

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що і відоме британське ЗМІ включило Одесу до списку міст, які варто відвідати у 2022 році. Експерти відзначили одеську архітектуру, доступні ціни на проживання в готелях міста, а також зручне транспортне сполучення аеропорту з центром міста.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що опубліковано рейтинг відеоігор, які отримали найвищі оцінки від користувачів у 2021 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини