Головна Новини Суспільство події Україна пішла на поступку Угорщини: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна пішла на поступку Угорщини: подробиці

Україна пішла на поступку Угорщини, щоб розблокувати 500 млн. євро з військового фонду ЄС

30 вересня 2023, 08:14
Поділіться публікацією:

Національне агентство з питань запобігання корупції у п'ятницю оголосило про зупинення статусу міжнародного спонсора війни для угорського OTP Bank, на чому неодноразово наполягав у Будапешті. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться на сайті НАЗК.

Україна пішла на поступку Угорщини: подробиці

OTP Bank

Статус міжнародного спонсора війни призупинили для OTP Bank, а також п'ятьох грецьких перевізників, яких Київ звинувачував у нелегальному транспортуванні російської нафти в обхід цінової стелі.

"Таке рішення ухвалено за результатами переговорів між представниками Агентства та представниками компаній та урядів цих країн про припинення співпраці з Російською Федерацією", — зазначає НАЗК, не уточнюючи деталей.

Там прямо пояснили, що сподіваються у відповідь на розблокування Угорщиною траншу в 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру й відмови Греції від блокування майбутнього пакета санкцій ЄС, спрямованого на зменшення можливості РФ продовжувати війну.

Водночас, підкреслюють у НАЗК, виключення грецьких компаній та угорського банку з переліку міжнародних спонсорів війни залежатиме від виконання умов стосовно співпраці з Росією.

У травні Національне агентство з питань запобігання корупції України оголосило, що внесло OTP Bank – найбільший угорський банк – до списку спонсорів війни через позицію керівництва банку продовжувати діяльність у РФ та фактичного визнання так званих "ДНР"/"ЛНР".

Після цього в Будапешті заявили, що через внесення OTP Bank до переліку спонсорів війни Будапешту "буде дуже важко" домовитися з ЄС про нові санкції проти Росії, а також блокуватимуть виділення нових траншів з Європейського фонду світу.

Читайте на порталі "Коментарі" — Орбан не вірить, що Україна приєднається до ЄС – назвав причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини