Головна Новини Суспільство події Україна підписала першу угоду про гарантії безпеки з країною, яка не є членом G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підписала першу угоду про гарантії безпеки з країною, яка не є членом G7

Україна та Данія підписали угоду про гарантії безпеки терміном на 10 років

23 лютого 2024, 14:45
Поділіться публікацією:

Україна підписала з Данією угоду щодо безпеки. Це перша країна за межами G7, яка надала гарантію безпеки Україні. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква. 

Україна підписала першу угоду про гарантії безпеки з країною, яка не є членом G7

Україна та Данія підписали угоду про гарантії безпеки

Сьогодні у Львові президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки та довгострокової підтримки.

Жовква зазначає, що 2024 року військова підтримка Данії становитиме не менше 1,8 млрд євро. Крім того, Данський Фонд на підтримку України у 2023-2028 роках виділив 8,5 млрд. євро.

До Угоди міститься класичні положення про підтримку майбутнього членства України в ЄС та НАТО, шляхи реформ, співробітництва в галузі оборонної промисловості, у сфері розвідки, кібербезпеки, відновлення України, а також питання санкцій та притягнення агресора до відповідальності. Окрім цього є потужний військовий блок.                                             

Жовква зазначає, що Данія зобов'язується підтримувати коаліцію з F-16, зокрема надати літаки, боєприпаси, тренажери, а також підтримувати довгострокове обслуговування винищувачів та створення належних умов в Україні.

Також йдеться про розвиток морського флоту, розмінування, надання безпілотників, засобів зв'язку, радарів та обладнання для виявлення.

Термін дії угоди – десять років, як та інших угод, які вже уклала Україна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина надає гарантії безпеки для України: Шольц пояснив, що тепер чекає на РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини