Головна Новини Суспільство події Україна перемогла на "Євробаченні-2022": подробиці (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна перемогла на "Євробаченні-2022": подробиці (ВІДЕО)

Наступного року Україна прийматиме «Євробачення»

15 травня 2022, 08:41
Поділіться публікацією:








Україна перемогла на "Євробаченні-2022": подробиці (ВІДЕО)

Євробачення-2022. Фото - euroinvision

14 травня відбувся гранд-фінал конкурсу "Євробачення-2022" у Турині, у якому брали участь 25 країн. За результатами голосування український гурт Kalush Orchestra посів перше місце зі своєю піснею "Stefania".

Загалом журі дало Україні 192 бали. Ще 439 балів український гурт отримав від глядачів. На другому місці – Великобританія, з результатом 466 голосів, а на третьому – Іспанія, з результатом 459 голосів. Останнє місце зайняла Німеччина. Росія та Білорусь раніше були усунені від участі у конкурсі.

Україна перемогла на ”Євробаченні-2022”: подробиці (ВІДЕО) - фото 2 Фото — Суспільне.Євробачення

Kalush Orchestra на конкурсі виступала з піснею "Stefania", яка була написана про матір лідера гурту Олега Пасюка. Пісня є оду про матір, в якій автор розповідає про свої приємні спогади про неї.

Наприкінці свого виступу Олег Пасюк закликав світ врятувати Маріуполь, врятувати Азовсталь, промовивши такі слова: "Please help Ukraine, Mariupol! Help Azovstal! Right now!". Варто зазначити, що "Євробачення" є аполітичним конкурсом. Порушуючи тему війни у групи могли виникнути проблеми.

Незабаром у Telegram-каналі "Азов-Маріуполь" бійці подякували гурту Kalush Orchestra за підтримку та висвітлення проблеми Маріуполя на весь світ.

Після перемоги України на "Євробаченні-2022" президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook подякував гурту Kalush Orchestra за принесену нашій країні перемогу.

"Наша мужність вражає світ, наша музика підкорює Європу! Наступного року Україна прийматиме "Євробачення"! Втретє у своїй історії. І вірю – не востаннє. Ми зробимо все, щоб одного разу учасників та гостей "Євробачення" приймав український Маріуполь . Вільний, мирний, відбудований! Дякую за перемогу Kalush Orchestra та всім, хто віддав за нас свої голоси! Упевнений, не за горами наш переможний акорд у битві з ворогом", — зазначив Зеленський.

Повний виступ Kalush Orchestra на "Євробаченні-2022".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини