Головна Новини Суспільство події Україна переходить на Е-лікарняні
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна переходить на Е-лікарняні

До 31 серпня буде працювати перехідна модель впровадження е-лікарняних

5 червня 2021, 01:53
Поділіться публікацією:

З червня по серпень медичні установи зможуть формувати як електронні лікарняні, так і видавати паперові листи непрацездатності, а вже з 1 вересня відбудеться повний перехід на електронну систему формування таких висновків.

Україна переходить на Е-лікарняні

Наказ підписаний (фото з відкритих джерел)

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в Facebook.

"Повний перехід всіх медичних установ країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 1 вересня 2021", — повідомив він.

За його словами, до 31 серпня буде працювати перехідна модель впровадження е-лікарняних.

"Це означає, що з червня по серпень медичні установи будуть формувати, як медичні висновки про тимчасову непрацездатність, так і видавати паперові листки непрацездатності", — додав він.

Як повідомляли раніше Віктор Ляшко повідомив умова при якому він буде готовий піти у відставку. Ляшко заявив про це під час пресланчу з журналістами. Так, за словами міністра, він залишить посаду, якщо піде на "неправильні речі" або не досягне тих цілей, які запланував. Ляшко заявив це як журналістам, так і фракції "Слуга народу", коли ті робили подання на посаду. Однак сам міністр охорони здоров'я впевнений, що йому вдасться реалізувати свої плани і поліпшити медичну сферу в Україні. Віктор Ляшко відзначає, що впевненість в реалізації своїх планів частково виникла завдяки підтримці команди.

Нагадаємо, що саме обіцяє зробити Ляшко на посаді міністра охорони здоров'я. Серед його пріоритетних завдань в боротьбі з пандемією: наростити темпи вакцинації від COVID-19 в найближчі три місяці, підготувати медичну систему до можливої чергової хвилі пандемії коронавірусу, відновити виробництво вакцин в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини