Головна Новини Суспільство події Україна передала перший морський порт в концесію
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна передала перший морський порт в концесію

Вперше на історію незалежності Україна уклала договір про морську концесію

26 червня 2020, 16:40 comments1644
Поділіться публікацією:

Херсонський морський торговельний порт передано у концесію грузинсько-швейцарській компанії-консорціуму "Рисоіл-Херсон". Про це інформує прес-служба Офісу президента.

Україна передала перший морський порт в концесію

Фото: president.gov.ua

Повідомляється, що це перша за всю історію незалежності України морська концесія. Угода щодо передачі в концесію майна ДП "Херсонський морський торговельний порт" і майна ДП "Адміністрація морських портів України" підписана на 30 років.

Як заявив президент Володимир Зеленський, на підприємстві будуть створюватися нові робочі місця, а людей, які працюють там зараз, не будуть скорочувати. Крім того, за словами Зеленського, очікується збільшення заробітних плат.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що від цього проекту державно-приватного партнерства очікується 300 млн гривень інвестицій у розвиток порту та інфраструктури міста й регіону в найближчі три роки.

"Концесіонер має дуже амбітні плани – планують не зупинятися на цьому етапі й збільшити вантажоперевалку протягом наступних кількох років до 5 млн тонн", — зауважив Криклій.

Угода передбачає, що концесіонер має забезпечити обсяги перевалки вантажів у 2030 році на рівні не менше 1,36 млн тонн за рік, протягом трьох з половиною років після закінчення перехідного періоду інвестувати в об’єкт концесії щонайменше 216 млн грн, а також здійснити внесок у розвиток місцевої інфраструктури щонайменше на 18 млн грн. Крім того, планують покращити якість стивідорних послуг, які здійснюються з використанням переданого в концесію майна, для споживачів.

Також повідомляється, що концесіонер щороку сплачуватиме концесійний платіж – щонайменше 12 млн гривень з урахуванням індексації та 7% від чистого доходу концесіонера.

Як повідомлялося раніше, "Рисоіл-Херсон" має вкласти в Херсонський порт понад 300 млн грн. інвестицій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини