Головна Новини Суспільство події Україна отримала відмову оголосити наше небо безпольотною зоною: чому США та НАТО проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала відмову оголосити наше небо безпольотною зоною: чому США та НАТО проти

Захід побоявся ризикувати з оголошенням українського неба безпольотною зоною, щоб не включитися в Третю світову війну

1 березня 2022, 13:40 comments3799
Поділіться публікацією:

Україна через російську агресію просить США та НАТО оголосити наше небо безпольотною зоною. Проте ті відмовляються. Що б нам дало, якби українське небо справді визнали безпольотною зоною? Чому на це не йдуть, адже Росія домінує у повітрі та знищує українські міста, українських громадян? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Україна отримала відмову оголосити наше небо безпольотною зоною: чому США та НАТО проти

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

НАТО не хоче ризикувати своїми громадянами, оскільки від непрогнозованого Кремля можна очікувати все, що завгодно

Політолог, конфліктолог Богдан Петренко пояснює:

"Питання закритого неба з боку НАТО – це закриття бойовими засобами Альянсу з території НАТО неба над Україною. Де факто натовські ракети збиватимуть російську техніку в українському небі. Альянс не готовий до такого кроку, оскільки боїться, що це сприймуть як початок війни з Росією. Хоч би як Північноатлантичний альянс ставився до нас, він не хоче ризикувати своїми громадянами, оскільки від непрогнозованого Кремля можна очікувати чого завгодно".

На думку експерта, Україна щоразу має порушувати питання про закрите небо.

"По-перше, навіть якщо небо й не закриють, то нададуть набагато більшу допомогу, зокрема й засобами протиповітряної оборони. По-друге, ми маємо акцентувати увагу на порушенні правил війни з боку Російської Федерації. Вбивство цивільних, руйнування соціальної інфраструктури з повітря, застосування забороненої зброї – вплив на громадськість. А громадська думка важлива для рішень, які ухвалюють західні країни. Третє – це сказати, що країни НАТО прикривають коридори постачання західної допомоги в Україну, особливо гуманітарної допомоги. Йдеться про прикриття частини моря для проходу до портів, контрольованих Україною. І переходи на західних кордонах – для пересування біженців та вантажів", – зазначає Богдан Петренко.

Путіну не дають розпочати "велику війну", яку він хотів би отримати

Магістр державного управління, політолог, соціолог Володимир Воля наголошує, що представники Білого дому та особисто генсек НАТО Столтенберг зізналися: вони не погоджуються закрити небо над Україною, бо не хочуть бути втягнутими у Третю світову війну.

"Закрите небо означає, що натовські, зокрема американські, літаки та засоби ППО, ПРО будуть збивати російські літаки та ракети, які летять над Україною. А Путін дуже хотів би саме такий сценарій. Щоб можна було заявити росіянам: мовляв, дивіться, мої побоювання, що НАТО намагається напасти на РФ – підтвердились. І тепер Росія воює не з Україною, а з усім Заходом, США, НАТО. Але йому не дають такої можливості. І поки НАТО прямо не бере участі в якихось діях на українській землі, війна виглядає зовсім не так велично, як хотів би Путін. Скоріше навпаки. Це не епічна війна із Заходом, а напад на Україну. Тож Путіну не дають "велику війну", яку він хотів би отримати", – пояснює експерт.

На жаль, продовжує він, український народ у цій ситуації фактично приноситься в жертву – заради розвороту Росії від ідеї піднесення. Це жахливо, але така реальність.

"При цьому Захід досить серйозно підтримує Україну, – наголошує Володимир Воля. – І військовими постачаннями, і на дипломатичному рівні, і економічними санкціями проти РФ (зокрема – закриттям для неї свого повітряного простору, частини портів, конфіскацією майна тощо). Отже, насправді Захід не залишився осторонь цього конфлікту. І робить все, щоб Китай та інші держави також підключалися до санкцій. Але пряма конфронтація була б вигідною саме Путіну. Тому її йому й не дарують.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні розповіли, чи продовжить Путін своє вторгнення в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Наталія

1 березня 2022, 14:09

Війна в Україні була запланована глобалістами. Дивіться ротшільдівський журнал. Путін виконує свої забаганки з дозволу якогось предиктора. Українців дійсно приносять в жертву сатанисти. Це потрібно усвідомлювати. Згадайте, хто дав Гітлеру гроші на озброєння і хто на 2 світовій війні збагатився.


Новини