Україна отримала F-16 із сюрпризом від США: про що йдеться

США модернізували системи РЕБ на переданих Україні винищувачах F-16

Американські військові допомогли покращити системи радіоелектронної боротьби на винищувачах F-16, які союзники передали Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує підрозділ Повітряних сил США 350th Spectrum Warfare Wing.

Майбутні українські літаки оновлювали інженери 68-ї ескадрильї радіоелектронної боротьби у співпраці з норвезькими та датськими колегами.

"Щоб ефективно інтегрувати F-16 у ВПС України, його підсистеми РЕБ потрібно було перепрограмувати, щоб вони були ефективними проти російських загроз", – йдеться у повідомленні.

Перед фахівцями стояла подвійна проблема: системи, яка використовується на F-16, немає на озброєнні США, а також короткий термін оптимізації систем, щоб встигнути до дати постачання літаків.

Спираючись на дані від Данії та Норвегії, фахівці вивчили конструкцію системи та розробили підходи для її перепрограмування. Спільно із партнерами фахівці протестували оновлений комплекс, а також змогли покращити процеси перепрограмування всіма сторонами.

Як зазначено, Україна є офіційним замовником послуг у 68-й ескадрильї, що дозволить підрозділу забезпечувати підтримку і своєчасне оновлення та модернізацію систем РЕБ на основі досвіду та рекомендацій від української сторони.

Читайте також на порталі "Коментарі" - стало відомо, чи США найближчим часом планують передавати Україні свої F-16.

Також видання "Коментарі" повідомляло – перспективи розширення коаліції з F-16: глава МЗС Дмитро Кулеба розповів про важливі переговори.