Головна Новини Суспільство події Україна отримає від Міжнародного банку реконструкції та розвитку 400 млн доларів: на що витратять ці кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає від Міжнародного банку реконструкції та розвитку 400 млн доларів: на що витратять ці кошти

Планується реалізувати два важливих проекти

13 вересня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України та віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії уклали дві важливі угоди для нашої держави. Про це повідомляють у прес-службі Кабінету міністрів України.

Україна отримає від Міжнародного банку реконструкції та розвитку 400 млн доларів: на що витратять ці кошти

На ці гроші планують реалізувати два проекти, фото з відкритих джерел

У рамках угод Україна отримає від Міжнародного банку 411 мільйонів доларів США. Як повідомив прем'єр, ці кошти спрямують на такі напрямки: реформування вищої освіти та укріплення енергосистеми.

Відомо, що на освіту в рамках угода про позику буде спрямовано 200 мільйонів доларів. За ці кошти планують реалізувати проект "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів".

Відповідно до договору гарантії Україна отримає 211 мільйонів гривень на виконання програми "Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ "Укргідроенерго". Повідомляється, що такі системи сприятимуть інтеграції України в європейську енергомережу ENTSO-E.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ці проекти критично важливі для держави.

Зазначимо, що проект "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів" передбачає, що буде модернізовано Автоматизовану систему управління вищою освітою, а також створено Національне опитування студентів, впроваджено Єдину інформаційну систему фінансування досліджень вишів, де діятиме конкурс. Такі заходи мають сприяти прозорості в сфері вищої освіти.

Крім того, проект покликаний модернізувати заклади та їх науково-дослідні лабораторії, покращити методи дистанційного навчання.

Щодо програми зі встановлення гібридних систем, то планується розмістити та запустити 197 МВт літій-іонні системи накопичення енергії, що допомагатимуть регулювати частоту та потужність станцій ПрАТ "Укргідроенерго". Також встановлять 63,9 МВт сонячні фотоелектричні станції.

Як повідомляв портал "Коментарі",  Шмигаль розповів, як збирається виконувати завдання президента — повертати заробітчан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини