Головна Новини Суспільство події Україна не у пріоритеті: стало відомо, кому Угорщина вирішила допомогти за рахунок Фонду миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не у пріоритеті: стало відомо, кому Угорщина вирішила допомогти за рахунок Фонду миру

Сійярто повідомив, що Угорщина передасть 14 млн євро із Фонду миру на оборону Чаду, а не України

10 вересня 2024, 11:50
Поділіться публікацією:

Будапешт має намір передати свою частку коштів з Європейського фонду миру для підтримки оборони африканської країни Чад, замість надати допомогу Україні та постачати їй зброю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час прес-конференції розповів міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Україна не у пріоритеті: стало відомо, кому Угорщина вирішила допомогти за рахунок Фонду миру

Угорщина. Фото: з відкритих джерел

"Ми вирішили використати ці 14 млн євро для зміцнення безпеки в Чаді, для створення нового навчального закладу з метою підготовки армійських офіцерів у Чаді та для покращення можливостей збройних сил Чаду", — заявив міністр.

Петер Сійярто зазначив, що така пропозиція обговорюватиметься 26 вересня на раді постійних представників країн Європейського Союзу.

"Угорська пропозиція була включена до порядку денного засідання Комітету послів ЄС, яке заплановано на 26 вересня, і ми сподіваємося, що ця пропозиція буде прийнята", — додав топ-дипломат.

У ЗМІ раніше з'явилася інформація, що під час дводенного візиту делегації з Чаду на чолі з президентом Махаматом Дебі Угорщина підписала кілька угод, а саме у сфері протидії нелегальній міграції, обороні та сільському господарстві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — угорська енергетична компанія Mol Nyrt. оголосила про підписання нової угоди, яка гарантуватиме безперервне постачання російської нафти через трубопровід, що проходить через територію України. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, угода передбачає, що Mol, яка володіє нафтопереробними заводами в Угорщині та Словаччині, з 9 вересня бере на себе відповідальність за транспортування нафти з білорусько-українського кордону. Раніше цю функцію виконувала російська сторона.

Виконавчий віце-президент Mol з переробки Габріель Сабо наголосив, що нові домовленості гарантують надійне рішення для транспортування нафти через трубопровід "Дружба".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини