Головна Новини Суспільство події Україна на Євробаченні отримала 12 балів тільки від однієї країни: хто голосував за Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна на Євробаченні отримала 12 балів тільки від однієї країни: хто голосував за Україну

Лише журі з Чехії дали Україні максимальний бал на конкурсі Євробачення.

14 травня 2023, 08:36 comments1220
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

13 березня в Ліверпулі завершився Євробачення 2023. Змагатись за перемогу на пісенному конкурсі від України цього року поїхав гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel. Однак суддівська бригада лише однієї країни віддала максимальні 12 балів Україні.

Україна на Євробаченні отримала 12 балів тільки від однієї країни: хто голосував за Україну

Виступ України на Євробаченні-2023

Лише суддівське журі з Чехії віддали українському гурту TVORCHI максимальні 12 балів. Загалом Україна набрала 243 бали та посіла шосте підсумкове місце на Євробаченні 2023.  За глядацьким голосуванням наша країна посіла четверте місце зі 189 балами, попереду були лише представники Фінляндії, Швеції та Норвегії.

Судді конкурсу з 37 країн дали Україні 54 бали, включно з максимальною кількістю балів від Чехії – 12. Також за Україну проголосували Італія – 10 балів, Естонія, Ізраїль – по 7 балів, Молдова – 6 балів, Латвія – 4 бали, Вірменія – 3 бали, Литва та Азербайджан – 2 бали та Франція – 1 бал.

Перемогу на Євробаченні отримала представниця Швеції Loreen, яка на сцені в Ліверпулі виконала композицію Tattoo. Загалом Швеція отримала 583 бали, 243 від глядачів та 340 від судді. Друге місце дісталось лідеру глядацького рейтингу – фінському реперу Kaarija. Глядачі віддали за пісню Cha Cha Cha 376 балів з 526, які набрала Фінляндія. Трійку лідерів замкнула ізраїльська співачка Noa Kirel – 362 бали.

До десятки лідерів також потрапили Італія, Норвегія, Бельгія, Естонія, Австралія та Чехія. На передостанньому місці опинились господарі конкурсу – Великобританія – 24 бали. А останню сходинку зайняла Німеччина – 18 балів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які шанси України на перемогу на Євробаченні-2023.

Також "Коментарі" писали, що Володимиру Зеленському відмовили у виступі з промовою на фіналі Євробачення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Читач

14 травня 2023, 13:23

На передостанньому місці опинились господарі конкурсу – Великобританія – 24 бали. А ми гадали, що господар -Украiна...


Новини