Головна Новини Суспільство події Україна на дипломатичному санкційному фронті перебуває в наступі - Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна на дипломатичному санкційному фронті перебуває в наступі - Кулеба

Дмитро Кулеба прокоментував роботу дипломатів щодо гуманітарної допомоги, санкційного тиску та отримання зброї від партнерів

3 березня 2022, 16:29
Поділіться публікацією:

Більшість західних компаній виходять з російського ринку та припиняють інвестувати в економіку агресора. Про це повідомляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Україна на дипломатичному санкційному фронті перебуває в наступі - Кулеба

Фото ілюстративне / Pixabay

У зв'язку з виходом компанії з виробництва турбін для зеленої енергетики та скасування їх інвестицій в проекти в Росії, фактично галузь вітрової енергетики буде заморожена. Компанія планувала вкладатися на 2,5 млрд доларів США. За допомогою дипломатів та праці українських партнерів за кордоном Росія не зможе обійти санкції.

"Україна на дипломатичному санкційному фронті перебуває в наступі, ми ведемо успішні наступальні дії з першого дня війни і захоплюємо все нові і нові території. Потенціал санаційного тиску не вичерпаний. Зараз кожного дня ми працюємо з Європейським Союзом, з американцями, з британцями, з Канадою та з іншими державами над тим, щоб були застосовані нові санкції, і вони будуть обов’язково", — додав міністр.

Щодо виводу коштів російських бізнесменів, то вже триває робота з компаніями щодо замороження цих коштів, аби не дати агресору фінансувати свою армію.

Уряд Німеччини повідомив, що надасть зенітні ракети для українців. З інших країн теж надходить і гуманітарна допомога, і озброєння, а засоби протиповітряної оборони, звісно, необхідні в першу чергу. Логістична група України займається розподіленням вантажів та перенаправленням їх до пунктів призначення.

Наразі дипломати домагаються забезпечення протиповітряної оборони, гуманітарної допомоги. Триває робота з організації зелених коридорів та забезпечення українців, що постраждали від війни, біженців всім необхідним. Міністр заявив, що кілька разів пробували відкрити гуманітарний коридор, однак російські війська продовжують обстріли. Робота з порятунку громадян триває. Про зелені коридори домовлятиметься наша делегація.

Як раніше писали, на закритому засіданні ВР прийняли цілий пакет "ядерних" законів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини