Головна Новини Суспільство події Україна може стати парламентською: Разумков про важелі влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може стати парламентською: Разумков про важелі влади

Дмитро Разумков наголосив, що при владі мають бути сильні лідери, які використовують в своїй діяльності закон

1 грудня 2021, 16:09
Поділіться публікацією:

В Україні триває Київський безпековий форум, де зібралися політики для обговорення проблем країни з нагоди 30-річчя проведення референдуму 1 грудня 1991 року.

Україна може стати парламентською: Разумков про важелі влади

Дмитро Разумков, фото Facebook

Під час форуму керівник МФО "Розумна політика" Дмитро Разумков висловив свою думку щодо діяльності влади та можливості того, що Україна стане парламентською республікою.

Політик відповів на запитання модераторів форуму про те, чи погоджується він зі словами нардепа Олени Кондратюк, що Україна може стати парламентською, а політичні партії мають взяти на себе відповідальність за розвиток країни.

"Питання має стояти так: "Коли партії будуть брати на себе відповідальність?". Партії були направлені в парламент для того, щоб проводити державну політику. Ми маємо парламентсько-президентську республіку. На жаль, сьогодні ми бачимо потуги, щоб забрати повноваження з однієї вертикалі влади на іншу. Так не може бути, завжди має бути баланс. Парламент — найбільш якісний майданчик для того, щоб противаги і баланси існували в суспільстві. Якщо ми говоримо, чи може Україна прийти до парламентської республіки. Думаю, що може", — зазначив Дмитро Разумков.

Посилаючись на результати соцопитувань українців політик додав, що частина людей хотіла б при владі бачити сильних управлінців. Інша частина вважає, що при владі мають бути сильні лідери, які використовують в своїй діяльності закон. Адже сильна рука і сильний менеджер — це різні речі.

"Друзям — все, ворогам — закон". У нашій політиці, на жаль, цей вислів — не просто вислів, а реалії. Поки ми не зрозуміємо, що це хибні реалії, ми не зможемо побудувати сильну державу", — наголосив Разумков.

Після чого політик додав, що іноді здається, що частина українських можновладців живуть в паралельній реальності.

"Слухаючи виступи деяких із них складається враження, що вони говорять не про Україну. Вони розповідають про європейську країну з великими економічними досягненнями, глибокою демократизацією суспільства, з відсутністю війни, з відсутність викликів, які стоять перед економікою, перед енергетикою, перед іншими напрямками діяльності країни. Але це не відповідає тій проблематиці, в якій сьогодні живе суспільство", — зазначив нардеп.

Як повідомляв портал "Коментарі", Разумков прокоментував вихід Сохи з фракції та заначив, що число незгодних з політикою влади буде рости.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини