Головна Новини Суспільство події Україна модернізує моніторинг повітря завдяки італійським технологіям
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна модернізує моніторинг повітря завдяки італійським технологіям

У вересні стан повітря у кількох містах України значно погіршився

сьогодні, 16:53
Поділіться публікацією:

Україна робить важливий крок у напрямку покращення екологічної ситуації та впровадження інноваційних рішень для моніторингу якості повітря завдяки співпраці з Італією. Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук та посол Італійської Республіки Карло Формоза обговорили можливості партнерства між двома країнами у сфері охорони довкілля та боротьби зі змінами клімату. 

Україна модернізує моніторинг повітря завдяки італійським технологіям

Забруднення повітря. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі основна увага була приділена питанням впровадження сучасних технологій для моніторингу якості повітря, зокрема на випадок надзвичайних ситуацій, як-от пожежі на торфовищах у Києві.

Моніторинг повітря є дуже важливим – як для таких надзвичайних подій, так і для документування російських актів екоциду на території України. Італійські технології моніторингу вважаються одними з кращих у Європейському Союзі. У 2023 році між нашими міністерствами підписаний Меморандум про співпрацю щодо ряду довкіллєвих напрямків. У межах документа вже є домовленості, тож очікуємо на практичні результати перемовин щодо встановлення в Україні італійських референс-лабораторій для моніторингу якості повітря, – зазначила Світлана Гринчук.

Крім того, обговорювалися питання управління відходами, зокрема пластиковими, та досвід Італії у створенні екологічної упаковки. Італійський досвід може стати корисним для України у контексті реформування системи поводження з відходами.

Посол Карло Формоза підкреслив важливість підтримки України у боротьбі з російською агресією та нагадав про міжнародну підтримку української Формули миру, зокрема пункту щодо екологічної безпеки. Співпраця в рамках майбутньої Ukraine Recovery Conference 2025 дозволить розширити ініціативи з відновлення України на основі принципів "зеленого" розвитку.

Раніше “Коментарі” писали, що 20 вересня у Києві зафіксували сильне забруднення повітря, яке за даними ресурсу IQair перевищило показники у всіх інших містах світу. Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів повідомило причину забруднення повітря у Києві.   




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини