Головна Новини Суспільство події Україна буде виготовляти вакцину від коронавірусу: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна буде виготовляти вакцину від коронавірусу: що відомо

Лінію з розливу вакцини в Україні запланували запустити уже у лютому 2022 року

27 грудня 2021, 11:49
Поділіться публікацією:

Першу партію розливу вакцини  CoronoVac планують запустити уже за місяць. Про це  заявив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін. Повідомляє телеграм-канал "Коронавірус у регіонах".

Україна буде виготовляти вакцину від коронавірусу: що відомо

Виготовлення вакцин від коронавірусу в Україні. Фото з відкритих джерел

"Вакцина буде доставлятися в Україну готовою і розливатися в одноразові шприци . Таку лінію планується запустити з лютого 2022 року, зараз ведуть монтажні роботи, налагодження лінії. Як вона буде повністю готова, треба пройти ще певні процедури з отримання дозволів, оскільки це фармацевтичне виробництво, яке не лише ліцензується, а ще й яке потребує особливого контролю якості. У випадку, якщо там буде все нормально, то ми очікуємо, що з другого або третього кварталу можливий буде розлив вакцини в українських умовах," — розповів Кузін.
За словами заступника міністра, також   наразі є дві команди науковців, які працюють над розробкою української вакцини: академіка Сибірного і команда професора Комісаренка. Але очікувати швидкого результату він не радить. Крім того, за його словами, є ініціативи з боку приватного бізнесу щодо розробки вакцини — є ідея розробити вакцину із таким же принципом дії,як CoronoVac.

Нагадаємо, CoronaVac — це вакцина від коронавірусу, яку розробила китайська біофармацевтична компанія Sinovac Biotech. Вакцина виготовлена за технологією, якій вже понад 70 років -  це  інактивована вакцину, яка містить у своєму складі неактивний, "убитий" вірус. Організм реагує на нього і виробляє імунітет.

Читайте також: Арестович розповів про додаткову вимогу Росії для відкриття КПВВ на Донбасі

Арестович розповів про додаткову вимогу Росії для відкриття КПВВ на Донбасі

Джерело: https://politics.comments.ua/ua/news/domestic-policy/arestovich-rozpoviv-pro-dodatkovu-vimogu-rosii-dlya-vidkrittya-kpvv-na-donbasi-690853.html
© Comments.ua




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини