Головна Новини Суспільство події Ударні гелікоптери Польщі вже на кордоні з Білоруссю: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Ударні гелікоптери Польщі вже на кордоні з Білоруссю: що відбувається

Після провокацій на кордоні Польща перекинула ударні гелікоптери до кордону з Білоруссю

3 серпня 2023, 18:00 comments2356
Поділіться публікацією:

Влада Польщі прийняла рішення перемістити до кордону в Підляському воєводстві ударні вертольоти після провокації з перетином кордону білоруськими гелікоптерами, вони чергуватимуть у режимі повної готовності з базуванням у двох місцях. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "TVP".

Ударні гелікоптери Польщі вже на кордоні з Білоруссю: що відбувається

Ударні гелікоптери. Фото: з відкритих джерел

На брифінгу міністр оборони Маріуш Блащак та генерал Марек Соколовський оголосили, що Польща перемістила до Підляського воєводства до кордону з Білоруссю бойові гелікоптери з 1-ї авіаційної бригади сухопутних сил та 25-ї бригади повітряної кавалерії.

Генерал Соколовський поінформував, що вони чергуватимуть у режимі повної готовності з базуванням у двох місцях.

Зазначимо, після заходу на територію Польщі двох білоруських гелікоптерів на низькій висоті, через що їх не відразу виявили, міністр оборони розпорядився збільшити чисельність військ на кордоні та перекинути туди додаткові гелікоптери. Також Польща повідомила про інцидент союзників та викликала уповноваженого у справах Білорусі.

Офіційний Мінськ продовжує заперечувати інцидент.

Читайте на порталі "Коментарі" — самопроголошений президент Республіки Білорусь (РБ) Олександр Лукашенко розродився низкою чергових резонансних заяв. Серед іншого – звинуватив США та Британію мало не у руйнуванні Європи. Крім того, почав брязкати ядерною зброєю, нібито вже переданою РФ і розосередженою територією РБ. А ще заявив, що нібито пожартував, коли раніше казав, нібито вагнерівці, які перебазувалися до Білорусі, хочуть здійснити "екскурсію" на територію Польщі. Тим часом білоруські вертольоти днями порушили повітряний простір Польщі. І загалом ситуація на білорусько-польському та білорусько-литовському кордоні явно загострилася після перебазування вагнерівців до Білорусі. Про що говорять останні заяви Лукашенка, а також реакція Заходу на витівки білоруської армії та вагнерівців, за якими, схоже, проглядається тінь Кремля? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.tvp.info/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини