Головна Новини Суспільство події Учені назвали хворобу, через яку коронавірус стає смертельно небезпечним
commentss НОВИНИ Всі новини

Учені назвали хворобу, через яку коронавірус стає смертельно небезпечним

Пацієнти з цукровим діабетом вмирають від коронавірусу в 12 разів частіше

27 липня 2020, 08:21 comments1657
Поділіться публікацією:

Найчастіше ускладнення після коронавірусу трапляються у пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями та цукровим діабетом. Останні потребують госпіталізації частіше в 6 разів, ніж пацієнти без діабету. Про це свідчить дослідження групи вчених з Каліфорнійського університету, опубліковане в журналі MedicalXpress.

Учені назвали хворобу, через яку коронавірус стає смертельно небезпечним

Цукровий діабет створює додаткову загрозу для пацієнтів під час пандемії коронавірусу, стверджує професор Пракаша Дідваньї. Високий рівень цукру в крові провокує зниження імунітету і організм не може повноцінно протистояти небезпеці.

"Ми рекомендуємо пацієнтам з цукровим діабетом постійно перевіряти рівень цукру в крові і завжди бути на зв'язку зі своїм лікарем. Крім цього, таким людям необхідно добре висипатися і вести більш активний спосіб життя", — говорить учений.

Не менш небезпечним для пацієнтів з коронавірусом є і різке зниження рівня цукру в організмі — гіпоглікемія.

"Пацієнтам, у яких є проблеми з цукром, можуть допомогти під час пандемії сучасні технології. Наприклад, телемедицина. Пацієнти зможуть оперативно передавати інформацію про рівень цукру та інші показники. Отримавши їх, лікарі зможуть прийняти рішення, чи варто поміщати пацієнта в стаціонар чи ні", — вважає доктор Джошуа Джозеф із Медцентру Векснера Університету в Колумбусі.

Як показали результати дослідження американських учених, пацієнти з цукровим діабетом вмирають від коронавірусу в 12 разів частіше, ніж ті, у кого цукор в нормі. Тому таким пацієнтам особливо важливо звертатися за медичною допомогою якомога раніше.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Україні на вихідних зафіксували новий рекорд коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини