Головна Новини Суспільство події У Зеленського відреагували на заяви про тривожну ситуацію в енергетиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на заяви про тривожну ситуацію в енергетиці

За останні 2 місяці запаси вугілля на українських складах зросли втричі

25 січня 2022, 07:50
Поділіться публікацією:

На Банковій вважають, що всі розмови про складну ситуацію в енергетичному секторі України не більше, ніж чутки і на сьогоднішній день уряд повністю контролює ситуацію. Тому немає жодних підстав навіть припускати, що в Україні може бути зірвано опалювальний сезон або в деяких регіонах країни розпочнуться віялові відключення електроенергії. Як передає видання "Коментарі", про це за підсумками засідання РНБО заявив заступник глави ОП Ростислав Шурма, пише "Економічна правда".

У Зеленського відреагували на заяви про тривожну ситуацію в енергетиці

Електроенергія. Фото: з відкритих джерел

Заступник голови ОП зазначив, за останні 2 місяці запаси вугілля на українських складах зросли втричі. Так, станом на сьогодні на складах теплових електростанцій та теплових електроцентралей вже понад 800 тисяч тонн вугілля. До цього незабаром приплюсується ще 280 тисяч тонн. Це та кількість, яка сьогодні є у портах і скоро буде доставлена на склади.

За словами Ростислава Шурми, немає підстав переживати і щодо запасів газу в Україні. У газосховищах України є 12 млрд. кубів. Якщо порівняти з попередніми роками, то приблизно такі запаси були на складах останні 10 років. В Офісі президента наголошують, що запасів газу, що є на сьогоднішній день, точно вистачить для того, щоб без жодних труднощів пройти опалювальний сезон.

Шурми також додав, що всі побоювання про те, що по всій країні розпочнуться відключення електроенергії, для того, щоб без проблем пройти опалювальний сезон та зменшить навантаження, виявилися марними. У планах уряду на найближчий рік немає рішень щодо відключень, бо в Україні немає дефіциту електроенергії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — казахське вугілля не може потрапити до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Vitaliy Timoschuk

25 січня 2022, 08:08

Позволю себе не согласиться. Да, запасы газа около 10 млрд кубометров в хранилищах. Но треть из них невозможно достать технически. То есть реальные цифры доступного газа - это около 6,6 млрд кубометров. В последние дни заговорили об ожидаемой от ЕС помощи в 1,2 миллиарда евро. Если это правда и ее пустят на энергетику, то хорошо. Потому что у Нафтогаза, если я все правильно понимаю, нет средств на импорт газа. А оценочно необходимо два - три миллиарда евро. Да и самого газа лишнего в Европе нет в условиях ограничения Газпромом поставок. И цены спотовые около 1300-1500 сейчас где-то. Плюс наценочка европейская за политический виртуальный реверс. На днях читал, что сейчас работают в режиме максимальной загрузки 14 из 15 энергоблоков АЭС. Часть энергоблоков должны были остановить на регламентные работы, но не сделали. Хорошо, что пока все без сбоев работает. Будем надеяться, что до весны дотянем. Уже начинаются отключения предприятий. Скоро столкнемся с необходимостью отключения тепла и горячей воды у потребителей. Либо снова придется изымать российский технический газ из трубы. При этом если они это заметят, - сто процентный повод для разрыва транзитного контракта и репутация ненадежного поставщика. Так что надеемся, что ЕС нам помощь выделит, что ее не всю разворуют и аустят на закупки газа


Новини