Головна Новини Суспільство події У Зеленського назвали аеропорт України, який першим відновить роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського назвали аеропорт України, який першим відновить роботу

Фактично на Банковій дали зрозуміти, що ні в Ужгороді, ні у Львові першими після тривалої паузи аеропорти не функціонуватимуть

2 грудня 2023, 08:48 comments1921
Поділіться публікацією:

"Бориспіль" стане першим цивільним аеропортом, який відкриють для польотів, щойно для цього складуться необхідні умови. На цьому наголосив заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга на зустрічі з іноземними послами, що відбулася на території аеропорту. Як повідомляє портал "Коментарі", таке повідомлення опублікувала прес-служба Офісу президента.

У Зеленського назвали аеропорт України, який першим відновить роботу

Аеропорт. Фото: з відкритих джерел

У відомстві зазначили, що, виступаючи на зустрічі, Сибіга розповів, що аеропорт "Бориспіль" став першим об'єктом, який довелося закрити через повномасштабне російське вторгнення в Україну. Але саме він також буде першим об'єктом, який відкриють, щойно дозволить ситуація з безпекою.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак уточнив, що останній пасажирський літак вилетів із "Борисполя" о 3 годині ночі 24 лютого 2022 року. Чиновник висловив переконання, що невдовзі аеропорт знову зможе обслуговувати авіарейси.

"Це повернення до елементів миру можливе тому, що Україна стала сильнішою. Тепер ми здатні забезпечити безпеку цього об’єкта. Завдяки нашим Силам оборони й нашим друзям – вашим країнам. І я впевнений: символічні посадкові талони, які ви отримали на вході, скоро стануть справжніми", — сказав він, звертаючись до іноземних послів.

Варто зазначити, що час від часу ведуться розмови про те, щоб відновити роботу одного з аеропортів на Західній Україні. У травні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи прогноз Євроконтролю про обмеження польотів над Україною до 2029 року, заявив, що львівський аеропорт міг би поновити польоти, якби Україна отримала винищувачі F-16.

Також раніше звучали пропозиції відновити роботу аеропорту в Ужгороді, де літаки злітають одразу в повітряний простір Словаччини та з нього йдуть на посадку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Байдена відреагували на рішення Путіна збільшити армію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

2 грудня 2023, 09:12

зеленський тварь з усіма хасідами та сіонітами гори в пеклі!!!!


Новини