Головна Новини Суспільство події У Японії вибухнула після старту приватна ракета із супутником
commentss НОВИНИ Всі новини

У Японії вибухнула після старту приватна ракета із супутником

Перший у Японії запуск приватною компанією ракети із супутником завершився невдачею.

13 березня 2024, 13:29
Поділіться публікацією:








Космос стає дедалі доступнішим як для державних, а й у приватних компаній, кожен новий запуск привертає до себе увагу громадськості, науку й індустрії. Так, у середу, 13 березня, погляди були прикуті до Space Port Kii у префектурі Вакаяма, де японська приватна компанія Space One зробила амбітну спробу відправити на орбіту свій перший супутник. Проте мрії про прорив обернулися катастрофою невдовзі після того, як 18-метрова ракета-носій Kairos розпочала свій політ.

У Японії вибухнула після старту приватна ракета із супутником

Приватна японська ракета вибухнула одразу після запуску

Згідно з повідомленням телекомпанії NHK, за кілька секунд після старту ракети стався потужний вибух. Уламки ракети розсіялися по околицях космодрому, викликавши сильну пожежу і піднявши стовпи густого диму в небо.


Компанія Space One, яка прагнула стати першим успішним приватним космічним гравцем у Японії, була змушена перервати політ. В офіційній заяві компанії йдеться про вжиті заходи для припинення польоту, що наголошує на складності та ризиках, пов'язаних з космічними пусками.

"Буде сформована група для розслідування того, що трапилося", — заявив гендиректор компанії Масакадзу Тойота.

Наразі ведеться детальне розслідування причин невдачі. Експерти та інженери аналізують дані, щоб виявити корінь проблеми, що призвела до такого сумного результату. Цей випадок є нагадуванням про те, що шлях до зірок непростий.

Раніше "Коментарі" писали, що космічна компанія Virgin Galactic, заснована мільярдером Річардом Бренсоном, успішно доставила до кордону космосу свій перший екіпаж космічних туристів і повернула їх на Землю.  На борту перебували шість людей — головний інструктор астронавтів Virgin Galactic Бет Мозес, командир Сі Джей Старкоу, пілот Келлі Латімер і троє туристів

На борту перебували шість людей — головний інструктор астронавтів Virgin Galactic Бет Мозес, командир Сі Джей Старкоу, пілот Келлі Латімер і троє туристів

Джерело: https://it.comments.ua/ua/news/space/virgin-galactic-dostavila-pershih-turistiv-do-kordonu-kosmosu-716694.html
© Comments.ua



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини