Головна Новини Суспільство події У ВР відреагували на бажання «Укренерго» підняти тариф у півтора рази
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР відреагували на бажання «Укренерго» підняти тариф у півтора рази

Українці будуть оплачувати новий тариф, тому мають право дізнатися результати аудиту компанії

сьогодні, 10:47
Поділіться публікацією:

Державна енергокомпанія "Укренерго" заговорила про необхідність підняття свого тарифу на передачу електроенергії практично в півтора рази, відзначив нардеп Олексій Кучеренко.

У ВР відреагували на бажання «Укренерго» підняти тариф у півтора рази

Укренерго

На його переконання, такі рішення не можуть бути прийнятими без повного аудиту діяльності компанії з боку Держаудитслужби.

"Наголошую — ніякі аудити іноземних аудиторів, які вони роблять дуже поверхнево та на замовлення тих хто платить гроші, не може бути вагомим аргументом. Так само як і лобістські позиції всіляких "незалежних членів" наглядової ради, які просто імітують бурхливу діяльність за чималі гроші. Нам з вами оплачувати цей тариф — тому ми маємо повне право на повний аудит!" — заявив нардеп.

За його словами, необхідно проаналізувати все кредити, безповоротну допомогу, витрати, кошториси, ефективність, піар, штатну чисельність, зарплати, премії тощо.

За процедурою, відзначає Кучеренко, слухання спочатку мають пройти в самій компанії, а вже потім після офіційного звернення в НКРЕКП, яка згідно із законом має встановити економічно обґрунтований тариф на монопольний вид діяльності.

"Ось там і розберемося з ефективністю роботи компанії за останні роки", — відзначив нардеп і пообіцяв прискіпливу позицію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна впроваджує нові стратегії для зміцнення енергосистеми в умовах постійних загроз. На тлі ризику повторних атак на енергетичні об'єкти країна зосереджується на розвитку децентралізованої генерації та модернізації інфраструктури. Завдяки цьому українська енергетична система стає менш вразливою до зовнішніх впливів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини