Головна Новини Суспільство події У вівторок в Україну прибуде 650 тисяч доз вакцини AstraZeneca - передає Польща
commentss НОВИНИ Всі новини

У вівторок в Україну прибуде 650 тисяч доз вакцини AstraZeneca - передає Польща

Польща у вівторок передасть Україні 650 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca

16 серпня 2021, 21:25
Поділіться публікацією:

Україна повинна отримати вже 17 серпня від Польщі 650 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca. Таку інформацію озвучив глава канцелярії прем'єр-міністра Міхал Дворчік, повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на "Польське радіо".

У вівторок в Україну прибуде 650 тисяч доз вакцини AstraZeneca - передає Польща

Вакцина з відкритих джерел

Польща досі є тією країною, яка допомагає в боротьбі з пандемією таким країнам, як Австралія, Іспанія, Португалія, Норвегія. Усім цим країнам в різний час були передані Варшавою вакцини від COVID-19 компанії Pfizer, Moderna. Тепер ось і Україна отримає від дружньої Польщі трохи більше півмільйона доз вакцини від ковіда AstraZeneca. При цьому ціна, за якою Польща перепродує запаси вакцини тримається в строгому секреті і не розголошується.

Керівник Урядового агентства стратегічних резервів (RARS) Міхал Кучмеровскій зазначив, головне правило, яким керуються країни, які постачають вакцини — це не втратити, але і не заробити. Є такі держави, які включають у вартість фінансове питання логістики. Відзначимо, раніше вакцину AstraZeneca в розмірі 100 тисяч тонн Україні надав грецький уряд. Також півмільйона доз вакцин вже прибуло в Україну від Данії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти порадили не поспішати з прищепленням третьої дозою вакцини проти коронавірусу. Якщо забезпечені країни зважаться на імунізацію населення третьою (бустерною) дозою вакцини проти коронавірусу, то це може запустити нову хвилю смертей в світі. Головна проблема криється в тому, що до сих пір люди з груп ризику залишаються найменше вакциновані, отже, схильні захворіти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини