Головна Новини Суспільство події У Верховній Раді зростає напруження: чому життєво важливий законопроект можуть провалити
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді зростає напруження: чому життєво важливий законопроект можуть провалити

Опозиція прагне, щоб був схвалений законопроект про виділення коштів на кисневі концентратори

2 листопада 2021, 15:36
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді зростає напруження: чому життєво важливий законопроект можуть провалити

Законопроект можуть не ухвалити, фото з відкритих джерел

Наразі у Верховній Раді депутати опозиційних фракцій та груп зібрали 150 підписів, щоб провести позачергове засідання й розглянути важливий документ — законопроект №5460 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік". Ситуація напружена, адже лише кілька депутатів "Слуга народу" підтримали таке рішення. Як повідомляє кореспондент "Коментарів", наразі поспілкувалися з журналістами депутати опозиції на цю тему. 

Мова йде про термінове прийняття законопроєкту щодо забезпечення лікарень кисневими концентраторами, які дозволять лікарням мати запаси кисню для хворих та зменшить попит українських лікарень на кисень у балонах.

Як розповів депутат "Європейської солідарності" (ЄС) Артур Герасімов наразі в лікарнях через спалах захворюваності ситуація з киснем є критичною.

"Хочу повідомити, що зараз партія "Голос" і ЄС ініціює термінову зустріч у спікера, щоб цей законопроект був прийнятий протягом годин, а не місяців. Також хочу подякувати фракціям "Батьківщина", ОПЗЖ, групі "За майбутнє", "Довіра" й тим "слугам", які не побоялися підписати звернення для проведення позачергового засідання. Хоча, за моєю інформацією, була команда в жодному разі не підписувати. Дякую всім хто вболіває не за рейтинг, а за людей", — наголосив Герасімов.

Депутат "Голоса" Інна Совсун наголосила, що законопроект був поданий ще півроку тому й всі знали яка буде проблема з киснем восени, чули прогнози епідеміологів, однак не приймали законопроект.

"Всю цю інформацію ігнорувала влада. Ми спілкувалися з прем’єром, з міністром МОЗ, міністром фінансів, вказували, що буде біда з киснем. Ми не можемо надалі ігнорувати той факт, що з киснем є проблема. Ми читаємо щодня, як лікарі переводять пацієнтів з однієї лікарні до іншої. Ми чуємо повідомлення, що уряд закуповує кисень в Польщі. Це є ознакою абсолютної катастрофи в системі постачання кисню в Україні", — зазначила Совсун.

За її словами, МОЗ ще на початку осені звернулося з проханням до уряду виділити 1,1 млрд грн, щоб забезпечити достатню кількість кисню в українських лікарнях. Однак уряд лише через місяць виділив третину від суми на потреби медиків. Тому наразі депутати опозиції всіма силами намагаються зробити так, що законопроект прийняли в парламенті.

"Звісно, що закон не гарантує того, що кисень з’явиться вже завтра, але в уряду має бути чіткий план та чітке розуміння того, як виходити з цієї кризи в якій ми зараз знаходимось. Сподіваюсь що "Слуга народу" проголосують за цей законопроект", — додала нардеп.

Однак не відомо чи приймуть сьогодні законопроект, адже більшість не підтримують його приняття.

Як повідомляв портал "Коментарі", в 12 областях не вистачає кисню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини