Головна Новини Суспільство події У Верещук знають, як мотивувати молодь ОРДЛО та Криму приїжджати вчитися в українських вишах
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верещук знають, як мотивувати молодь ОРДЛО та Криму приїжджати вчитися в українських вишах

Мінреінтеграції запропонувало Кабінету міністрів підвищити стипендію до 6500 гривень усім студентам, які приїхали з окупованих Росією Криму та Донбасу для навчання в українських університетах

9 грудня 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

Мінреінтеграції виступило з ініціативою перед Кабміном підняти стипендію до 6500 гривень усім студентам, які проживають в ОРДЛО та Криму, але, незважаючи на окупацію, вирішили приїхати здобувати освіту до університетів, розташованих на підконтрольній Україні території. Як повідомляє портал "Коментарі", про це глава міністерства Ірина Верещук розповіла в ефірі радіо "Крим.Реалії".

У Верещук знають, як мотивувати молодь ОРДЛО та Криму приїжджати вчитися в українських вишах

Ірина Верещук. Фото: фейсбук Ірини Верещук

Ірина Верещук впевнена, що її ініціативу щодо підвищення стипендії для студентів із окупованих територій підтримають і в уряді, і в Офісі президента. Президент та глава уряду будуть лише – за. Міністр вважає, що молоді люди, які виявили бажання мати український диплом, незважаючи на те, що дім, де вони проживають, опинився в окупації, мають бути мотивовані Україною. І підвищення стипендії до 6,5 тисяч хоч трохи, але допоможе.

Міністр розповіла про негативну тенденцію щодо кількості абітурієнтів в українських вишах, які є проживають у Криму, Донецьку, Лугансі. Якщо говорити по Криму, то на 60 осіб менше абітурієнтів, ніж минулого року. Ірина Верещук додала, що це не привід, щоб панікувати, бо тенденція не надто негативна, але все ж таки це привід переглянути мотивація для молодих людей – приїжджати отримувати вищу освіту саме до українських вищих навчальних закладів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні зростуть стипендії: стало відомо, скільки отримуватимуть студенти. На сьогоднішній день стипендія для студентів, які отримують ступінь бакалавра та учнів на аспірантурі, дорівнює 1300 гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини