Головна Новини Суспільство події У Венесуелі запропонували нафту в обмін на вакцини від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Венесуелі запропонували нафту в обмін на вакцини від коронавірусу

В країні готові поставляти нафту в обмін на вакцини

29 березня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Президент Венесуели Ніколас Мадуро запропонував платити нафтою за вакцини від коронавірусу Covid-19. Про це він заявив під час виступу на державному телебаченні у понеділок, 29 березня, і у своєму Twitter.

У Венесуелі запропонували нафту в обмін на вакцини від коронавірусу

Вакцинація від коронавірусу - фото з відкритих джерел

"У Венесуели є нафтові судна і клієнти, які будуть купувати нашу нафту. Ми готові постачати нафту в обмін на вакцини, але просити нікого не будемо", — сказав Мадуро.

Зазначимо, що нині Венесуела отримує вакцини від Росії й Китаю. Уряд і опозиція також вели переговори з Панамериканською організацією охорони здоров'я (ПАОЗ) про отримання вакцин через механізм COVAX. При цьому минулого тижня влада Венесуели заявила, що не використовуватиме вакцину AstraZeneca.

Нагадаємо, раніше єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що Євросоюзу не потрібна російська вакцина від коронавірусу "Супутник V". ЄС зможе досягти імунітету на всьому континенті до 14 липня, використовуючи наявне європейське виробництво. Зазначимо, що Європейську комісію раніше критикували за повільне впровадження вакцини. При цьому Бретон додав, що у Євросоюзу "явно є можливість" доставити від 300 до 350 мільйонів доз до кінця червня.

Також ми повідомляли про заяву президента Володимира Зеленського щодо відсутності підстав для того, щоб припиняти вакцинацію від коронавірусу в Україні, оскільки, попри дезінформацію щодо вакцин, у країні вже зробили щеплення близько 90 тисяч осіб. На думку Зеленського, інформаційна атака, яка наразі відбувається у світі щодо вакцини AstraZeneca, є серйозною "зброєю" проти препарату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини