Головна Новини Суспільство події У Валківської ОТГ медикам три місяці не виплачували зарплату
commentss НОВИНИ Всі новини

У Валківської ОТГ медикам три місяці не виплачували зарплату

Хто відповість за таку "роботу" місцевої влади і чому повинні страждати люди?

25 липня 2021, 16:57
Поділіться публікацією:

Валківські медики стали заручниками недобросовісної роботи менеджменту лікарні.

У Валківської ОТГ медикам три місяці не виплачували зарплату

У Валківської ОТГ медикам не платили заробітну плату

Уже третій місяць в Валківської ОТГ Харківської області медичному персоналу не виплачується заробітна плата. У ситуацію втрутилася обласна влада. Робоча група з представників Харківської обласної державної адміністрації та обласної ради, відвідавши Валківську ЦРЛ, з'ясувала цікаві деталі.

Після децентралізації забезпечення діяльності лікарень в районах лягло на плечі місцевих ОТГ і НСЗУ. Тільки в цьому році з бюджету місцевого ОТГ, главою якої є представник ПП "Блок Світличної "Разом" Скрипниченко Валерій Володимирович, на утримання лікарні було виділено 12 млн гривень. Як витрачалися ці гроші і чому не змогли погасити заборгованість по зарплатах медикам в розмірі 6 млн.гривень — належить з'ясувати спеціальній комісії при Харківській облдержадміністрації.

Ще один цікавий факт — це пріоритет витрачання коштів. Директор лікарні Богдан Носатов в першу чергу закривав фінансові зобов'язання по комерційних договорах, а не борги по заробітній платі медичному персоналу.

Крім цього представник НСЗУ Дмитро Кущ на сьогоднішній нараді в Валківської ЦРЛ зазначив, зменшення доходів медичного закладу в тому числі відбулося через неорганізованість менеджментом лікарні введення електронних даних про прийом пацієнтів, що є основною умовою для виплат від НСЗУ.

Згідно із законом директора лікарні призначає місцева ОТГ, Валківської очолює ставленик Світличної. І замість того, щоб знайти рішення у створеній своїми ж діями ситуації: стягнути додаткові кошти з місцевих ресурсів або звернутися до центральних органів влади, місцеве керівництво не придумало нічого кращого, як підбурювати медичний персонал на проведення мітингів і страйків.

Після виїзду на місце глави Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук питання з виплатою боргів по заробітній платі вдалося вирішити.

Допомогу надав уряд, а також міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Кабмін прийняв постанову про виділення додаткових коштів з держбюджету.

Але хто відповість за таку "роботу" місцевої влади і чому повинні страждати люди? Це ще належить з'ясувати обласній владі і правоохоронним органам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини