Головна Новини Суспільство події У ТКГ назвали причину, чому Путін проти обміну полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ назвали причину, чому Путін проти обміну полоненими

Процес обміну полоненими заморожений з вини російської сторони, упевнені в українській делегації у ТКГ

30 грудня 2021, 09:50 comments1181
Поділіться публікацією:

Російська сторона навідріз відмовляється обговорювати будь-які варіанти обміну полоненими. Відмова Кремля йти на врегулювання конфлікту пояснюється простим бажанням і надалі розжарювати обстановку, а також не давати зайвого приводу українській владі на чолі з президентом Зеленським для підвищення особистого рейтингу. Як повідомляє портал "Коментарі", такі міркування в інтерв'ю сайту "Апостроф" озвучив журналіст, член української делегації у ТКГ Сергій Гармаш.

У ТКГ назвали причину, чому Путін проти обміну полоненими

Обмін полоненими. Фото: Українформ

Журналіст вважає, що як тільки Володимир Зеленський отримав владу в Україні, Кремль тут же почав діяти, пропонуючи Києву свої поступки замість здавання національних інтересів. Тоді, всі пам'ятають, проведено великий обмін. Путін тоді вважав, що Зеленський може стати проросійським президентом, тому Москва була зацікавлена в підвищенні його рейтингу всередині країни. Тепер Путін відкрито заявляє, що йому нема про що говорити з Володимиром Зеленським і він уже будує плани про те, щоб почати налаштовувати діалог з новим президентом України.

Сергій Гармаш нагадав статтю заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва, в якій той відверто грубо висловлювався про українську владу.

На думку Гармаша, логіка дуже проста – якщо Путін погодиться піти на обмін когось із українських бранців, то цим він підіграє Зеленському, рейтинг якого піде вгору. Звичайно в цьому Москва не зацікавлена. Тому й обміну не передбачається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін не виключив розширення кордону Росії: до Держдуми подано новий законопроект про громадянство.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини