Головна Новини Суспільство події У Тихому океані змінюється температура: як це вплине на погоду в світі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тихому океані змінюється температура: як це вплине на погоду в світі

Тихий океан охопило метеорологічне явище, яке призводить до значних змін погоди в різних частинах світу

30 жовтня 2020, 04:45 comments2126
Поділіться публікацією:

У Тихому океані розвивається погодне явище Ла-Нінья — масштабне зниження температури поверхні океану. Про це повідомляє ВВС.

У Тихому океані змінюється температура: як це вплине на погоду в світі

За даними Всесвітньої метеорологічної організації, Ла-Нінья, яка триватиме до першого кварталу 2021 року, ймовірно, призведе до зниження глобальних показників температури. Однак вчені відзначають, що це не завадить 2020 року стати одним з найтепліших років за всю історію спостережень.

Зображення нижче показує більш холодні води Тихого океану, характерні для явища Ла-Нінья.

У Тихому океані змінюється температура: як це вплине на погоду в світі - фото 2

Ла-Нінья виникає, коли сильні вітри несуть теплі поверхневі води Тихого океану з Південної Америки в Індонезію. А замість них на поверхню виходять більш холодні води з глибини океану. Метеорологи попереджають, що ця подія призводить до значних змін погоди в різних частинах світу.

Так, унаслідок Ла-Ніньї можлива дуже волога зима у Великобританії та Північній Європі. А в Індонезія і Австралії ймовірне збільшення дощів. Більш активні мусони відбуваються в Південно-Східній Азії. Тоді як в Канаді та на півночі США буде більше штормів, а також снігу. У той же час південні штати США можуть постраждати від посухи.

Повідомляється, що останній раз Ла-Нінья мала суттєвий вплив у 2010-2011 роках.

За даними ВМО, ймовірність того, що температура моря в тропічних водах Тихого океану залишиться на рівні Ла-Нінья до кінця цього року, становить близько 90%. Крім того, 55% — ймовірність того, що ці умови збережуться протягом першого кварталу наступного року.

Вчені також пояснили, що Ла-Нінья зазвичай впливає на похолодання, але навряд чи це буде мати велике значення для нинішнього року.

"Ла-Нінья зазвичай надає охолоджувальний вплив на глобальну температуру, але це більш ніж компенсується теплом, утримуваним у нашій атмосфері парниковими газами", — сказав професор Петтері Таалас з ВМО.

Тож 2020 рік залишається одним з найтепліших років в історії спостережень, а 2016-2020 роки, як очікується, стануть найтеплішим п'ятирічним періодом.

Як повідомлялося, вчені б'ють на сполох через те, що околичне море Льодовитого океану вперше не припало льодом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини