Головна Новини Суспільство події У ТЦК пояснили, хто і як визначає «щасливчиків», яким надсилають повістки поштою
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТЦК пояснили, хто і як визначає «щасливчиків», яким надсилають повістки поштою

Через "Укрпошту" отримують повістки і ті особи, які оновили дані, і ті, хто не був у ТЦК та СП

сьогодні, 07:45 comments1187
Поділіться публікацією:

Списки тих, хто насамперед може отримати повістки поштою, формує не територіальний центр комплектування. Певні алгоритми щодо внесення певних військовозобов'язаних до списків оповіщення створюються з ініціативи Міністерства оборони. Тобто, конкретно вони вибирають за допомогою засобів системи "Оберіг" хто підлягатиме оповіщенню. Таким чином, це працює. Як передає портал "Коментарі", про цей ефір телемарафону розповів начальник адміністративного відділу районного територіального центру комплектування (РТЦК) у місті Києві Олег Коротченко.

У ТЦК пояснили, хто і як визначає «щасливчиків», яким надсилають повістки поштою

Повістка. Фото: з відкритих джерел

Представник РТЦК зазначив, що фахівці ТЦК працюють на безпосередньому рівні виконання – вони формують сам документ.

"До нашої компетенції входить фактично тільки сформувати ці повістки. Зафіксувати їх або затвердити електронним підписом і тоді вже вони вирушають до адресата певним ланцюгом", — наголосив він.

Олег Коротченко додав, що за попередньо проведеним аналізом на місцях, зараз через "Укрпошту" отримують повістки та особи, які провели уточнення даних, у тому числі через Резерв, так і ті, хто не був у ТЦК та СП. В процесі відправлення повісток поштою, основним завданням ТЦК є формування повістки, її затвердження електронним підписом і передача, а далі вже контроль за прибуттям військовозобов'язаних.

За словами Коротченка, після того, як людина прийшла на пошту та отримала повістку, військовозобов'язана особа бере військово-обліковий документ і прибуває до ТЦК та СП за місцем перебування на обліку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні працівники ТЦК проводять перевірки та оповіщення військовозобов'язаних у громадських місцях. Заступник голови комітету Верховної Ради з питань аграрної політики Степан Чернявський розповів, за якої умови закінчаться рейди ТЦК. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Новини LIVE.

Народний депутат назвав рейди ТЦК "облавами" та переконаний, що за нинішніх умов припинити їх неможливо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини